ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης φοιτητής ετών 74!

βολιώτης-φοιτητής-ετών-74-396576

«Οσοι δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο να σπεύσουν να εγγραφούν και δεν θα χάσουν», λέει ο Φίλιππος Καζιλάρης με αφορμή την εμπειρία του

Εισιτήριο εισαγωγής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβε χθες, με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, ο Φίλιππος Καζιλάρης. Σε ηλικία 74 ετών ο κ. Καζιλάρης ετοιμάζεται να ενδυθεί τον μανδύα του φοιτητή και να συνεχίσει το ταξίδι του στη γνώση, που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Οταν πριν από έξι χρόνια περίπου αποφάσιζε να εγγραφεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για να αποκτήσει το απολυτήριο του Γυμνασίου, που δεν έβγαλε στα μαθητικά του χρόνια, τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη. Ο Φίλιππος Καζιλάρης ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο, εγγράφηκε στο Εσπερινό Λύκειο, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα και φέτος τον Ιούνιο έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις.

Χθες, με την ανακοίνωση των βάσεων, μπήκε με τους προσωπικούς του κωδικούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και διαπίστωσε ότι η προσπάθεια που έκανε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πέτυχε και μάλιστα στη σχολή που ήθελε, στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Πάτρας.

Ο ίδιος, επισκεπτόμενος τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να μοιραστεί την επιτυχία του, δεν έκρυψε τη χαρά του. Οπως δήλωσε θα εγγραφεί στη σχολή και θα σπουδάσει. «Οταν ξεκινάς αυτό το ταξίδι στη γνώση, δεν τα παρατάς εύκολα», λέει ο ίδιος με τη σοφία των χρόνων και της εμπειρίας του.

Αμεσα στοχεύει να πάει στο Αγρίνιο για να δει πώς είναι η κατάσταση και να εγγραφεί στη σχολή που πέρασε. Αν οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ίσως να ζητήσει μετεγγραφή για το ΙΑΚΑ στον Βόλο.

Μοναδική «σκιά» στη χαρά της επιτυχίας του είναι ότι αν χρειαστεί να μεταβεί στο Αγρίνιο για τις σπουδές του, θα του λείψουν, όπως ομολογεί, τα εγγόνια του. Δεν θα παρατήσει όμως το ταξίδι του στη γνώση. «Οσο ζω κι αναπνέω θα συνεχίζω», αναφέρει ο κ. Καζιλάρης, ο οποίος απευθύνει και μία συμβουλή σε όσους δεν πήγαν στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο: «Να σπεύσουν να εγγραφούν. Δεν θα χάσουν».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου