ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ζητεί η αντιπεριφερειάρχης  

σχέδια-αντιμετώπισης-εκτάκτων-αναγκ-393342

Εγγραφο προς όλους τους δήμους της Μαγνησίας να καταθέσουν τα σχέδια δράσης του για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των χιονοπτώσεων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και «Βορέας» θα στείλει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι υπάρχει μια κλιμάκωση στα καιρικά φαινόμενα, τα οποία όσο περνά ο καιρός εντείνονται ακόμη περισσότερο και έφερε ως παράδειγμα τα έντονα φαινόμενα τον περασμένο χρόνο στον Αλμυρό.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Μόρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος B. Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νικόλαος Μιχαλάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, των δήμων.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση, διευθέτηση χειμάρρων, όπως ενδεικτικά στον Δήμο Σκιάθου, Παιδόπολη, στον Δήμο Αλμυρού υπάρχει εργολαβία της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ολοκληρώνεται η γέφυρα στο Χολόρεμα, και σε συνεργασία με τον Δήμο ολοκληρώνεται η διευθέτηση-οριοθέτηση του χειμάρρου Ξηριά Αλμυρού σε μήκος 2 χιλ.

«Έχει ήδη δεσμευθεί το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της γέφυρας στον Ξηριά και την στήριξη της γέφυρας πριν από το Χολόρεμα, έχουν καθαρισθεί ρέματα για τη διοχέτευση του νερού, και σε όλο τον Νομό έχουν γίνει αντίστοιχα έργα. Επεσήμανε ότι μέσα σε 2 έτη έχουν αξιοποιηθεί 10 εκατομμύρια ευρώ, για καθαρισμούς», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, είπε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει αλληεπικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Σε ό,τι αφορά στα χιόνια ενόψει χειμώνα, σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχει εργολαβία αποχιονισμού, προϋπολογισμού 1.8 εκ. ευρώ, προμήθεια άλατος, έχουν γίνει και γίνονται καθαρισμοί και διαγράμμιση του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου