ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος: «Έρχεται η Νικολάου για να κάνει ανακοινώσεις για το Δικαστικό Μέγαρο»

μπέος-έρχεται-η-νικολάου-για-να-κάνει-392633

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θέλοντας να ενημερώσει για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη.

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης τύπου ήταν οι εξελίξεις που έρχονται γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς την άλλη εβδομάδα θα βρεθεί στο Βόλο η κ. Νικολάου, γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία θα κάνει και τις ανακοινώσεις γύρω από το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Μπέος, μιλώντας για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είναι δυνατόν ένα κτίριο με τεράστια προβλήματα πάνω από 110 χρόνια, που ούτε για δημόσιο ουρητήριο δεν κάνει, να είναι εν λειτουργία δικαστικό μέγαρο. Αφού λοιπόν ενοχλήσαμε, πιέσαμε μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού της πόλης, όπως την οραματιζόμαστε, υπήρχε ένα ακίνητο χαρακτηρισμένο στο ΓΠΣ ως χώρος δικαστικού μεγάρου. Ένα οικόπεδο γύρω στα 7,5 στρέμματα απέναντι από σχολεία σε κεντρικό δρόμο που έχει εύκολη πρόσβαση. Εκεί υπάρχει μια εταιρεία προστασίας ανηλίκων που έχει ένα κτίριο ανενεργό πάνω από 10 χρόνια. Και το συμβούλιο έχει πρόεδρο μια δικαστικό λειτουργό. Όταν θέσαμε το θέμα να διεκδικούμε οικόπεδο για το Δικαστικό Μέγαρο και είχαμε μάθει για χρηματοδότηση για την πόλη μας, είπαμε εκεί να γίνει. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλυψαν ότι είναι καταχωρημένο στο ίδιο το υπουργείο, αλλά έχει παραχωρηθεί στην ΕΠΑ», ενώ συνεχίζοντας είπε, «ο δήμος Βόλου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα, αλλά προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση. Καταφέραμε να κάνουμε σύσκεψη με έξι βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους για να προχωρήσουμε το νέο Δικαστικό Μέγαρο».

Όσο για το οικόπεδο που θα στεγαστεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε, «βρήκαμε το οικόπεδο στην Ύδρας κοντά στο Μουσείο της Αργούς, καθώς είχε στυλώσει τα πόδια η πρόεδρος γιατί έγινε παρέμβαση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου να είναι αρνητική στον ενδεχόμενο το μέγαρο να γίνει στην εταιρία προστασίας ανηλίκων, όπως σας είπα. Ο Γ.Γ., ο κ. Κόκκινος είπε να βρούμε άλλο οικόπεδο. Ψάξαμε και βρήκαμε ότι ένα τέτοιο οικόπεδο θα ήταν (όχι απαραίτητο κατάλληλο) στην οδό Παρασκευοπούλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου με συγκεκριμένου όρους. Ήλθε ο κ. Στρατηγόπουλος και μου λέει αυτό δεν κάνει να ψάξουμε άλλο», συνεχίζοντας, «ξεκαθαρίσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου στην Ύδρας. Θα αποχαρακτηριστεί στο Δημοτικό Συμβούλιου Βόλου και θα χαρακτηριστεί ως Δικαστικό μέγαρο».

Για την συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ανέφερε, «πήγαμε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα με όλους του βουλευτές της Ν.Δ. και εγώ τον είδα άλλες τέσσερις φορές. Και τελικά την περασμένη βδομάδα μαθαίνω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου μας τα ρίχνει. Τέσσερις μέρες δεν έπεφτε το ζάχαρο από τα νεύρα μου. Πήγα είδα τον κ. Γεραπετρίτη και για το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα καταλήξαμε και σε δύο η τρεις κινήσεις που δεν θα δημοσιοποιήσω».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βόλου εξαπέλυσε επίθεση προς τους δικηγόρους που βάζουν τρικλοποδιά στο έργο δηλώνοντας, «θα σας βγάλω εγώ τα άπλυτα στην φόρα». Και αναφέρομαι σε αυτή τη μερίδα στους 5 η 15 που έχουν πάρει περιουσίες δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας και δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Εύχομαι στις εκλογές που θα κάνουν οι δικηγόροι το νέο συμβούλιο να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και όχι με ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα».

Στην συνέχεια της συνέντευξης του ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε για το Μουσείο της Αργούς, για το οποίο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότη σε ποσοστό 99% και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα το ανακοινώσουμε σύντομα σε ειδική εκδήλωση με τον Κ. Αγοραστό μαζί, όπου θα παρουσιάσουμε το τελικό σχέδιο».

Ενώ αναφέρθηκε και για τις εργασίες στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, ζητώντας δημόσια συγνώμη από τους πολίτες της περιοχής για την σκόνη και τα έργα που γίνονται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «τους αρέσει όμως που επί 50 χρόνια μια παρατημένη περιοχή. Κάνουμε έργα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Να κάνουν υπομονή, αλλάζουμε το δίκτυο και κάνουμε ολική αποκατάσταση σε λίγο. Ας κάνουν λίγη υπομονή».

Τέλος, ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε επίθεση για το πάρκινγκ στην Φιλελλήνων, όπου τον κατηγορούν ότι το πάρκινγκ δεν έχει άδεια λέγοντας χαρακτηριστικά,

«η Ελλάδα δεν έχει άδεια λειτουργίας για τις φυλακές, για το ΟΑΚΑ και ερχόμαστε στην πόλη μας, όπου έχουν μείνει κάποια παράσιτα που θα τα τελειώσουμε κι αυτά. Και έκαναν αναφορά για το πάρκινγκ. Ρε κόπροι του Αυγεία, δεν θα πάρουμε άδεια ποτέ, έτσι γουστάρουμε. Κάντε επώνυμη καταγγελία. Είναι δυνατόν ο Δήμος Βόλου να κάνει το έργο χωρίς ολοκληρωμένο φάκελο; Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στην διεύθυνση συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η άδεια θα δοθεί αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό ζητά ο υπηρεσιακός παράγοντας. Δεν ντρέπεστε;, Όσο για τις τιμές του, δήλωσε, «έκανε 18 χρόνια να γίνει και κριθήκαμε γιατί το τίμημα είναι ακριβό. Μακάρι να μπορέσουμε να το δώσουμε δωρεάν στον κόσμο. Όσο θέλουμε θα το βάλουμε το τίμημα. Δεν πάει να κάνετε 100 καταγγελίες; Κατάντησαν οι αριστεροί να είναι ρουφιάνοι της Ασφάλειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου