ΤΟΠΙΚΑ

Παπανάτσιου: «Κυβέρνηση σε πανικό, αναζητά λύσεις σε δικαστικές αποφάσεις»

παπανάτσιου-κυβέρνηση-σε-πανικό-ανα-392304

Με αφορμή την κατεπείγουσα αγωγή της Υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως κατά ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την απεργία- αποχή που έχει προγραμματιστεί στην εκπαίδευση, η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προέβει στην παρακάτω δήλωση.

«Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά επιλέγει να λύσει εκπαιδευτικά θέματα με δικαστικές αποφάσεις, με την κατάθεση κατεπείγουσας αγωγής από την υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» για την αξιολόγηση που έχει προκηρυχθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Η ΝΔ με το τιμωρητικό μοντέλο αξιολόγησης που εισάγει, αδιαφορεί για το πραγματικό εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία, επιμένει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων…. λες και πρόκειται για ξενοδοχεία και παράλληλα βάζει όρους στην χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων προσπαθώντας να δημιουργήσει σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν φοβάται την αξιολόγηση και για αυτό ως κυβέρνηση καθιέρωσε ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό και εκπαιδευτικά αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Με αυταρχισμό και εκβιασμούς δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την εκπαιδευτική κοινότητα που έχει αποφασίσει με ποσοστά άνω του 90% να συμμετέχει στην απεργία- αποχή ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης».

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση», αναφέρει στο τέλος η κ. Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου