ΤΟΠΙΚΑ

Δημαιρεσίες με εκπλήξεις στον Δήμο Βόλου

δημαιρεσίες-με-εκπλήξεις-στον-δήμο-βό-391176

Επανεκλογή του Γιώργου Μουλά που προτάθηκε από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με τις ψήφους και της παράταξης του Απόστολου Παπαδούλη και «στήριξη» του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Ζαχείλα, που αυτοπροτάθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου και πήρε 29 ψήφους, αλλά δεν εκλέχτηκε, από την ομάδα Μπέου, περιλάμβαναν οι χθεσινές δημαιρεσίες στον Δήμο Βόλου.

Στη θέση του αντιπροέδρου θα είναι ο Χαρ. Ζάχος από την παράταξη «Εξυπνη Πόλη» που προτάθηκε από τη Νάνσυ Καπούλα και έλαβε 16 ψήφους, με βάση όμως τον «Κλεισθένη» λαμβάνει το αξίωμα διότι προτάθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση. Το γεγονός ότι εκλέχτηκε με λιγότερους ψήφους απ’ ότι ο κ. Ζαχείλας, αποτέλεσε αφορμή ώστε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος και ο αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος να καλέσουν τον κ. Ζάχο να παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξης. Στη χθεσινή συνεδρίαση προήδρευσε ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λούλης, ενώ από τις δημαιρεσίες απείχε η παράταξη της ΛΑΣ.

Ο Γιώργος Μουλάς έλαβε 32 ψήφους, ενώ βρέθηκαν επίσης 14 λευκά. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Ζάχος, με 16 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Ζαχείλας, που επίσης έθεσε υποψηφιότητα για την ίδια θέση, συγκέντρωσε 29 ψήφους. Γραμματέας του δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Διαλεχτή Τσιτούμη, που έλαβε 17 ψήφους. Καταμετρήθηκαν επίσης 29 λευκά.

Εκλογή νέων Επιτροπών

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε επίσης η εκλογή των μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται οι Γ. Βλιώρας, Ζαφ. Δασκαλόπουλος, Χρ. Στεφόπουλος, Γ. Πράττος και Γ. Τόρης, με αναπληρωματικούς τους Απ. Ζαρκάδα, Αργ. Κοπάνα, Απ. Νάσιο, Δέσποινα Κότογλου και Σοφία Χάλαρη (από την πλειοψηφία) και ο Στ. Φάτσης με αναπληρωτή τον Χριστ. Ιγγλέση (από την μείζονα μειοψηφία), Ι. Αποστολάκης με αναπληρωτές την Ελένη Παπαθανασίου και Λ. Μαυρογιάννη(από την α’ ελάσσονα μειοψηφία) και ο Απ. Παπαδούλης με αναπληρωτή τον Δημ. Τσιμπανάκο (από τη β΄ ελάσσονα μειοψηφία).

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα εξελέγησαν οι : Παρασκευή Αναγνώστου, Κ. Γανωτής, Ανδρ. Ζέρβας, Γεωργία Μποντού και Σοφία Χάλαρη και αναπληρωματικοί Τρ. Γκογκινούδης, Ζαφ. Δασκαλόπουλος, Στ. Κάλλης Βιολέτα Καντόλα και Δέσποινα Κότογλου (από την πλειοψηφία) και Βίκυ Μήτρου με αναπληρωματική την Σόνια Χαρανά (από την μείζονα μειοψηφία), Φωτεινή Κοκκινάκη με αναπληρωματικές τις Αφροδίτη Γάντζου και Διαλεχτή Τσιτούμη (από την α’ ελάσσονα μειοψηφία) και Αννα Μαρία Κλειδωνάρη – Παπαδημητρίου με αναπληρωματική την Σούλα Βακουφτσή (από την β΄ελάσσονα μειοψηφία).

Το μήνυμα του δημάρχου

Σε μία σύντομη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ευχήθηκε καλή θητεία στους παλιούς και νέους δημοτικούς συμβούλους προς όφελος των δημοτών και της πόλης. Υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να μείνουν εκτός δημαρχείου και δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει μοναδικό της στόχο να υπηρετήσει τον πολίτη και την πόλη. «Αυτό επιβραβεύτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που μας εμπιστεύτηκε ξανά. Δε μας χωρίζει τίποτα μας ενώνει το καλό της πόλης, μιας πόλης με οράματα για τα παιδιά μας κι ελπίζουμε– αν και δεν χρειάζεται – οι αποφάσεις να βγαίνουν ομόφωνα για έναν Βόλο καλύτερο», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Βόλου.

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της εκλογής Ζάχου και απευθυνόμενος στον ίδιο ο κ. Μπέος ανέφερε: «Σας διακρίνει το ήθος στη διαδρομή σας και πρεσβεύετε τη δημοκρατία. Είναι αντιδημοκρατικό και ανήθικο να παραμένετε σε αυτή τη θέση. Σας δίνει το δικαίωμα ο Νόμος αλλά ηθικά δεν το δικαιούστε», πρόσθεσε ο δήμαρχος και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζάχος, την οποία προσυπογράφει η παράταξη «Βόλος Εξυπνη Πόλη», επισήμανε: «σύμφωνα με το Νόμο, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Επομένως, τόσο νόμιμο όσο και ηθικό είναι τη θέση του Αντιπροέδρου να καταλαμβάνει ο υποψήφιος της παράταξης. Ο οιοσδήποτε μονομερώς έχει δηλώσει την πρόθεση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό να επιθυμεί να καταλάβει αυτή τη θέση».

Καλή θητεία ευχήθηκε και ο επανεκλεγείς πρόεδρος Γ. Μουλάς ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να μην επαναληφθούν οι οξύτητες κι αντεγκλήσεις που σημάδεψαν την προηγούμενη δημοτική θητεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου