ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία για τους «αιώνιους» του Π.Θ.

τελευταία-ευκαιρία-για-τους-αιώνιου-390831

Οι 3.163 του Θεσσαλικού ΑΕΙ ή θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή θα δουν την πόρτα της εξόδου

Deadline… με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τους αιώνιους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το χρονικό όριο των σπουδών τους, θα πρέπει με την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, να έχουν τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητά τους σε διαφορετική περίπτωση διαγράφονται από τα μητρώα του ιδρύματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου Πλαισίου που έρχεται να βάλει τέλος στην χωρίς χρονικά όρια φοίτηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 3.163 «αιώνιοι» φοιτητές. Πρόκειται για φοιτητές που έχουν ξεπεράσει κατά δύο χρόνια την προβλεπόμενη διάρκεια σπουδών, ανάλογα με τη σχολή που παρακολουθούν.

Σύμφωνα με το Νόμο τον οποίο καλούνται να εφαρμόσουν όλα τα Πανεπιστήμια και ως εκ τούτου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει και το διετές -πλέον του κανονικού χρόνου σπουδών- όριο, θα πρέπει έως τέλος του ακαδημαϊκού έτους, να έχουν κλείσει κάθε υποχρέωσή τους: να δώσουν μαθήματα που χρωστούν, να παρουσιάσουν πτυχιακές εργασίες κ.τ.λ.

Μάλιστα με απόφαση της Συγκλήτου, που δημοσιεύτηκε χθες στην ηλεκτρονική σελίδα του Ιδρύματος, το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 φέτος δεν θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, όπως ίσχυε αλλά σε αυτό θα συμπεριληφθεί και η Εξεταστική του Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι φοιτητές να έχουν το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, πριν χάσουν αυτοδικαίως την φοιτητική τους ιδιότητα.

Ηδη με την γνωστοποίηση της εφαρμογή του μέτρου που βάζει χρονικούς περιορισμούς στη φοίτηση., στο Π.Θ., άρχισε να παρατηρείται κινητικότητα από φοιτητές που έσπευσαν να ενημερωθούν για τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν πτυχίο πριν διαγραφούν.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα, τη φοιτητική τους ιδιότητα, κινδυνεύουν να χάσουν 110.000 φοιτητές, που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακές σχολές πριν το 2006 και καλούνται μέσα στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα να έχουν πάρει το πτυχίο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου