ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι απολογίες για το λαθρεμπόριο  

αρχισαν-οι-απολογίες-για-το-λαθρεμπόρ-388569

Εως αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι απολογίες στον ανακριτή Λάρισας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγε από τη Βουλγαρία λαθραία ποτά και αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών με πρωταγωνιστές Βολιώτες με πρωταγωνιστές Βολιώτες.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε, οι απολογίες ξεκίνησαν χθες Παρασκευή με έξι μέλη του κυκλώματος να ανακρίνονται.

Εως αργά το βράδυ δεν είχε εκδοθεί απόφαση και δεν αποκλείεται οι τελικές αποφάσεις του ανακριτή να ληφθούν, σήμερα Σάββατο μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των απολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 12.

Όπως είναι γνωστό το κύκλωμα είχε για βιτρίνα αποθήκη ξυλείας στις Σέρρες προκειμένου να εισάγει τις ποσότητες, και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε νόμιμη επιχείρηση στη Λάρισα για να καλύπτει τη δράση του.

Εναντίον των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, παραβίαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, 37χρονος Βολιώτης, ο οποίος μάλιστα είχα απασχολήσει ξανά τις τοπικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις , η μία μάλιστα τον Νοέμβριο του 2019, όταν στο Στεφανοβίκειο και στο Αρμένιο κατασχέθηκαν πάνω από 13 τόνοι οινοπνεύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πατέρας του και ο πεθερός του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου