ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή Βόλου για υπεξαίρεση 600.000 €  

στον-ανακριτή-βόλου-για-υπεξαίρεση-600-000-e-388539

Στον ανακριτή Βόλου κλήθηκε χθες για απολογία ο 38χρονος με τις επενδύσεις συναλλάγματος, που κόστισαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανυποψίαστους Βολιώτες, που εν μέσω πανδημίας έψαχναν έναν τρόπο για να επενδύσουν τα χρήματά τους, αντί να βγάλουν κέρδος.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε μετά από μήνυση πελάτη του –επενδυτή, ο οποίος κατήγγειλε εναντίον του ότι του υπεξαίρεσε συνολικό ποσό 600.000 ευρώ τμηματικά με τις δήθεν επενδύσεις.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση τον Ιούλιο του 2020 και σχημάτιζε δύο δικογραφίες, μία σε βαθμό πλημμελήματος καθώς τα ποσά ήταν έως 74.000 ευρώ και μία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να προσέγγιζε Βολιώτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστικών τους έπειθε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και ιδιοποιούταν τα χρήματά τους. Όμως, τα σχέδιά του χάλασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία μετά από επιστάμενες έρευνες διαλεύκανε την υπόθεση και σχημάτισε εναντίον του δικογραφία που αφορούσε σε τουλάχιστον 5 θύματά του.

Χθες ο 38χρονος κλήθηκε να απολογηθεί για μία από τις υποθέσεις καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης, η οποία αφορούσε σε ποσό 600.000 ευρώ.

Ο μηνυτής κατήγγειλε τον 38χρονο ότι του έδινε τα χρήματα τμηματικά και εκείνος παρά τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ότι θα αναλάμβανε το χρέος του, τελικά δεν του το πλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι οι επενδύσεις έγιναν, αλλά το ποσό το οποίο αξιοποιήθηκε δεν ήταν τόσο μεγάλο.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή με όρους.

Ο τρόπος δράσης του

Οταν ξεσκέπασε την υπόθεση η Αστυνομία, είχε αποκαλυφθεί ότι ο 38χρονος έπειθε τους επιχειρηματίες να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους και να τα επενδύσει εκείνος μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία λέγοντας ότι έχει κάποιους αλγόριθμους που δεν έχουν ποτέ ζημία.

Στη συνέχεια άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας κρατώντας όμως μόνο ο ίδιος τους κωδικούς τους. Οι επιχειρηματίες που έπεσαν στην πλεκτάνη του μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής όταν υπήρχε άνοδος των τόκων ή ζημία.

Ετσι όταν κάποια στιγμή οι επενδύσεις άρχισαν να παρουσιάζουν απώλειες ο επιτήδειος δεν έκανε καμία ενέργεια για να σώσει τις περιουσίες τους και δεν τους έδινε πίσω τα χρήματά τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου