ΤΟΠΙΚΑ

«Πληγή» για τον συνεδριακό τουρισμό

πληγή-για-τον-συνεδριακό-τουρισμό-388079

Βαρύ πλήγμα υπέστη ο συνεδριακός τουρισμός στη Μαγνησία την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας, με τους ξενοδόχους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις οικονομικές απώλειες, που καταγράφει ο κλάδος. Εντονότατες αντιδράσεις διατυπώνονται, την ίδια στιγμή, λόγω της αλλαγής στα δεδομένα, που συνεπάγεται τη διοργάνωση συνεδρίων με τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων και νοσησάντων και πληρότητα 80% στους αντίστοιχους κλειστούς χώρους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να λαμβάνει θέση, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ της ΠΟΞ, επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται η είσοδος και σε όσους έχουν υποβληθεί σε ράπιντ τεστ.

Γιώργος Ζαφείρης

«Ακυρώθηκαν πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας»

«Οπως επιτρέπεται η είσοδος και σε άλλους κλειστούς χώρους, με τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανάλογη πρόβλεψη θα έπρεπε να υπάρχει και για τους χώρους των ξενοδοχείων και τους λοιπούς χώρους, όπου διοργανώνονται συνέδρια» τονίζει ο πρόεδρος.

Σε ευθεία γραμμή με τα αιτήματα της ΠΟΞ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων στη Μαγνησία υπενθυμίζει ότι ακυρώθηκαν πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σοβαρές οικονομικές απώλειες για την περιοχή.

Την αισιόδοξη σκέψη ότι θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση διατυπώνει, από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης, πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπογραμμίζοντας ότι ακυρώθηκαν πολλά συνέδρια από την αρχή της πανδημίας. Κορωνίδα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της οικογένειας Δερβένη το εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στις Β. Σποράδες με τέσσερις αίθουσες, συνολικής χωρητικότητας 1.000 συνέδρων.

Αρης Δερβένης

«Θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση και το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά»

Παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκαν δύο μεγάλα συνέδρια, που ήταν προγραμματισμένα για τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το μεγάλο συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη να διοργανώνεται τελικά διαδικτυακά, ο κ. Δερβένης εκτιμά ότι θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση και το 2022 θα είναι αισθητά καλύτερη χρονιά σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανομένου του συνεδριακού τουρισμού.

Πλήγμα χαρακτηρίζει, ταυτόχρονα, την πανδημία ο Γρηγόρης Κοντορίζος γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ενώ τονίζει ότι η Μαγνησία, που κατέχει κομβική θέση στον πανελλαδικό χάρτη, μπορεί να αναπτύσσει τις δυνατότητες που έχει στον μέγιστο βαθμό, βελτιώνοντας το τουριστικό προϊόν.

Γρηγόρης Κοντορίζος

«Η πανδημία σαφώς είναι πλήγμα για τον συνεδριακό τουρισμό»

«Η πανδημία σαφώς είναι πλήγμα για τον συνεδριακό τουρισμό, διότι αναβλήθηκαν όλα τα συνέδρια από τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το φετινό καλοκαίρι δεν είχαμε ούτε ένα συνέδριο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υπενθυμίζει ότι σε ετήσια βάση, πριν από την πανδημία, διοργανώνονταν 40 περίπου συνέδρια στην περιοχή.

Προφανείς οι οικονομικές απώλειες σε κλάδο και τομέα, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομία, σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο. «Ο Βόλος είναι προορισμός, που συγκεντρώνει περίπου το 40% των συνεδρίων πανελλαδικά. Μαζί με το Κεντρικό Πήλιο είναι προορισμός, που προσελκύει μεγάλο αριθμό συνέδρων. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας, σε κομβική θέση και εκτιμώ πως αν αναβαθμίσουμε το προϊόν, θα αυξήσουμε και άλλο τη θέση που έχουμε στον συνεδριακό τουρισμό» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα, που θα ισχύουν για τη διοργάνωση των συνεδρίων, συμπαρατάσσεται με το αίτημα της ΠΟΞ για είσοδο των συνέδρων και με ράπιντ τεστ, πέρα από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που προβλέπεται στην παρούσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου