ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο γνωστός Βολιώτης έμπορος Στάθης Χινδιμπάτογλου

απεβίωσε-ο-γνωστός-βολιώτης-έμπορος-σ-385727

Εφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Στάθης Χινδιμπάτογλου.

Σε ανάρτησή του ο γνωστός γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος αναφέρει: «Απόγονος μικρασιατών προσφύγων, από μικρός στα βάσανα για τη ζωή, αρχικά με ένα μικρό κατάστημα στη Νέα Ιωνία Βόλου, στο φαρδύ και μια αποθήκη όπου έφτιαχνε τα μαξιλάρια και τα παπλώματα. Εργασία επίπονη και κουραστική, αλλά σιγά σιγά με δύναμη, εξυπνάδα και αξιοπρέπεια έκτισε μια επιχείρηση επίπλων και είδη σπιτιού, που τίποτε δεν έχει να ζηλέψει με επιχειρήσεις του κέντρου.

Η αγάπη του για τους κατοίκους της πόλης ήταν μοναδική, δεν υπήρξε προσφυγικό σπιτάκι που να μην αγόραζε τα έπιπλα από εκείνον και πάντα με ευκολίες πληρωμής, βοηθώντας εκείνους που είχαν ανάγκη. Είχα τη τύχη στα μαθητικά μου χρόνια να τον βοηθούσα και έβλεπα από κοντά τη τεράστια ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πραγματικά καμάρωνε όταν έγινα γιατρός.

Δεν υπήρχε μέρα που να ανέβαινα στη Νέα Ιωνία και να μην περνούσα να τον δω και να μη μιλάμε. Ξεχωριστή η αγάπη του για τη πόλη και την αγαπημένη μας ομάδα τη Νίκη Βόλου που πάντα βοήθησε. Είχε τη τύχη να παντρευτεί την εκπαιδευτικό Μαρία, που ήταν πραγματικός οικογενειακός πυλώνας ζωής.

Τον βοήθησε στην εργασία και στη ανατροφή δύο εξαιρετικών παιδιών τον Τάσο και τον Βαγγέλη που υπεραγαπούσε. Η οικογένεια του στα δύσκολα δεν τον άφησε ούτε λεπτό μόνο και έκανε το παν για να τον βοηθήσει. Οι δυο γιοί του με σπουδές στο έπιπλο, συνεχίζουν με επαγγελματισμό και ευσυνείδησία την οικογενειακή επιχείρηση, διευρύνοντας το επιχειρηματικό τους πεδίο. Θα τα καταφέρουν γιατί έχουν λάβει μοναδικές αξίες και από τους δυο γονείς των.

Χάνει η αγαπημένη μας πόλη ακόμη έναν άνθρωπο που συνδέθηκε τόσο πολύ με τα δύσκολα χρόνια της προσφυγικής ζωής. Ολοι οι κάτοικοι θα τον θυμούνται με αγάπη. Μαρία, Τάσο, Βαγγέλη συλλυπητήρια. Δύναμη και κουράγιο».

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο πρωί 11:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου