ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική βοήθεια σε χώρους κράτησης

οικονομική-βοήθεια-σε-χώρους-κράτηση-384013

Αμεση οικονομική βοήθεια πρόσφερε για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» σε περισσότερα από 250 άτομα, σε χώρους κράτησης και οικογένειες φυλακισμένων της περιοχής μας.

Ο «Εσταυρωμένος», ενίσχυσε οικονομικά και υλικά όλους εκείνους που επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων Βόλου που άνοιξε προς χάριν τους την περασμένη Παρασκευή και έλαβαν το μηνιαίο οικονομικό βοήθημα, αλλά και το δέμα με τρόφιμα (κρέας, καλαμάρια, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, λάδι κ.α.).

Συγκεκριμένα ενισχύθηκαν άστεγος που φιλοξενείται στον Ξενώνα του «Εσταυρωμένου», ασθενής, άπορη και άνεργη κυρία, τετραμελής οικογένεια αποφυλακισμένου, σύζυγος ισοβίτη κρατουμένου, μονογονεϊκή οικογένεια, πενταμελής οικογένεια κρατουμένου, τετραμελής οικογένεια αποφυλακισμένου,
αποφυλακισμένη Βολιώτισσα, τετραμελής οικογένεια κρατουμένου, 50 τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, 57 κρατούμενοι της Φυλακής Βόλου, 10 κρατούμενοι των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, 120 κρατούμενοι των Φυλακών Κασσαβετείας.

Οι υπεύθυνοι του «Εσταυρωμένου» εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους δεκάδες ευαισθητοποιημένους Βολιώτες, που τείνουν χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Συλλόγου.

Στο μεταξύ, ικανή ποσότητα ειδών ένδυσης, τριάντα οκτώ μεγάλα κιβώτια απέστειλαν στα κέντρα κράτησης μεταναστών Ξάνθης και Παρανεστίου ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία».

Ειδικότερα, στάλθηκαν 18 μεγάλα κιβώτια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης και 20 μεγάλα κιβώτια στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Παρανεστίου.

Ξεπερνώντας τη χιλιομετρική απόσταση και την οικονομική δυσπραγία, ο «Εσταυρωμένος» ενίσχυσε δύο Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, στέλνοντας τα παραπάνω είδη, με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία, αποδεικνύοντας ότι δεν στάθηκε εμπόδιο το μεγάλο κόστος μεταφοράς, τούτες τις ημέρες που όλοι δυσκολεύονται από την έλλειψη ρευστού.

Οι κοινωνικές ομάδες που στηρίζει ο «Εσταυρωμένος» περιλαμβάνουν: Κρατουμένους σε όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής μας, αποφυλακισθέντες, που κατοικούν εντός των ορίων της Μαγνησίας, τις άπορες οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, μετανάστες και πρόσφυγες, φυγόποινους, άστεγους, μονογονεικές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, άπορους τσιγγάνους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου