ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο μηχανοδηγός του «Μουντζούρη» Γιάννης Δαμίγος

εφυγε-ο-μηχανοδηγός-του-μουντζούρ-382883

Φτωχότερη από χθες η μεγάλη σιδηροδρομική οικογένεια του Βόλου καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Γιάννης Δαμίγος, ένας από τους παλιότερους μηχανοδηγούς που ευτύχησε να χειρίζεται τον ιστορικό «Μουντζούρη» και να τον οδηγεί από το Βόλο στα Λεχώνια, τη Γατζέα και τις Μηλιές.

Ιστορική μορφή του ΟΣΕ στο Βόλο, ο «Μπαρμπαγιάννης» όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο σιδηρόδρομο και αγωνίστηκε στη δεκαετία του ’80 για την επαναλειτουργία του «Μουντζούρη», πρωτοστατώντας στη σύσταση του Συλλόγου Φίλοι του τρένου και τελικά πέτυχε να δει το τρενάκι του Πηλίου, με νέα ντιζελομηχανή, να εκτελεί και πάλι τα δρομολόγια από Λεχώνια έως Μηλιές.

Η προσφορά του δεν περιορίστηκε στο Σιδηροδρομικό κίνημα αλλά αναμείχθηκε και με τα δημοτικά καθώς είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου και είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Κοιμητηρίου «Κούκος».

Η αγάπη της συζύγου του Χρυσούλας για τη μουσική και η συμμετοχή της ως σοπράνο στη Βολιώτικη Χορωδία, τον έφερε κοντά και στη Χορωδία και ήταν αρωγό μέλος και υποστηρικτής των δραστηριοτήτων της.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, στη Ν. Δημητριάδα Βόλου. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ι.Ν. από τις 10.30 π.μ..

Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα στη «Φλόγα» (τηλ. 2421024628) ή στο Ορφανοτροφείο Βόλου (2421023264).

Ψηφίσματα για το θάνατο του Γιάννη Δαμίγου εξέδωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Τραίνου Βόλου-Πηλίου» και η Βολιώτικη Χορωδία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου