ΤΟΠΙΚΑ

Πολύωρη επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου Βολιώτη κυνηγού

πολύωρη-επιχείρηση-ανάσυρσης-του-άτυ-382383

Εως αργά προχθές το βράδυ συνεχιζόταν η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του άτυχου 59χρονου κυνηγού από τον Βόλο, που βρέθηκε νεκρός σε απόκρημνη χαράδρα στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.

Πρόκειται για τον Γιώργο Μιχαλόπουλο έμπορο ανταλλακτικών, που βρήκε τραγικό θάνατο προχθές το μεσημέρι, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από μονοπάτι στο κενό, ενώ ήταν για κυνήγι με τρεις φίλους του.

Ανδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλης και της ΕΜΑΚ ολοκλήρωσαν την επιχείρηση μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, καθώς χρειάστηκε πεζή να κατεβάσουν τη σορό από θέση 1.100 μέτρων στα ορεινά των Τρικάλων σε θέση 1.030 μέτρων.

Συνολικά 15 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα οποία κατέβαζαν το φορείο από τη βραχώδη έκταση με σχοινιά και φακούς μέσα στη νύχτα.

Τελικά, ο 59χρονος παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στις 23:30 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης.

Ο 59χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε απόκρημνη χαράδρα προχθές γύρω στις 18:40. Είχαν προηγηθεί πολύωρες αγωνιώδεις αναζητήσεις από αστυνομικούς και πυροσβέστες, αλλά και τους φίλους του κυνηγούς.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 12:00, όταν ο άτυχος κυνηγός διαχωρίστηκε από την ομάδα του για να αναζητήσει τα σκυλιά του που είχαν απομακρυνθεί. Βλέποντας ότι δεν έδινε σημεία ζωής οι φίλοι άρχισαν να τον αναζητούν. Όμως, επί 3 ώρες δεν είχαν κανένα σημάδι του και έτσι απευθύνθηκαν στις αρχές.

Δυστυχώς, οι φόβοι ότι κάτι κακό είχε συμβεί επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και το αγαπημένο χόμπι των κυνηγών μετατράπηκε σε τραγωδία.

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος ήταν πατέρας ενός παιδιού. Με τον αδερφό του διατηρούσε συνεργείο ανταλλακτικών αυτοκινήτων απέναντι από τον Μαγνησιακό. Ηταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία και το άγγελμα του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου