ΤΟΠΙΚΑ

Ακτοπλοϊκή γραμμή που στήριξε τα νησιά

ακτοπλοϊκή-γραμμή-που-στήριξε-τα-νησι-379960

Ανάσα αποτέλεσε για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, που κατέγραψε περίπου 45.000 επιβάτες και 5.5000 οχήματα σε διάστημα τρεισήμισι, περίπου μηνών. Με το πρώτο δρομολόγιο να προσεγγίζει τα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο κύκλος έκλεισε προχθές, πανηγυρικά, με εκατέρωθεν προσδοκίες για συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων και την επόμενη σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ικανοποίηση επικρατεί, στο μεταξύ, στην εταιρία SEAJETS, για την θερμή ανταπόκριση του επιβατικού κοινού, με τον Βασίλη Αδάμη, μέλος του εμπορικού τμήματος της εταιρίας να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αν επαναπροκηρυχτεί διαγωνισμός από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την συγκεκριμένη γραμμή, θα συμμετέχουμε ως εταιρία».

Τηρουμένων των αναλογιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ίσχυσαν κατά την θερινή περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στα 53 δρομολόγια που εκτελέστηκαν συνολικά.

«Με βάση τα δεδομένα που είχαμε με τον κορονοϊό και την ανασφάλεια που επικρατούσε πριν το καλοκαίρι, καθώς δεν γνωρίζαμε τι θα συμβεί, θεωρώ ότι εξελίχθηκε αρκετά καλά η σεζόν» επισημαίνει.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Αδάμης και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σκιάθο προχθές, με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών δρομολογίων στις Βόρειες Σποράδες, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντική για το επιβατικό κοινό η μείωση του χρόνου μετάβασης από την Θεσσαλονίκη στα νησιά.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αδάμης ο χρόνος μετάβασης μέχρι τη Σκιάθο ήταν τρεις ώρες και είκοσι λεπτά, τριάντα πέντε επιπλέον λεπτά μέχρι τη Σκόπελο, ενώ μετά από 20 λεπτά τα ταχύπλοο οχηματαγωγό της SEAJETS έδενε στο λιμάνι της Αλοννήσου.

Με δαπάνες της εταιρείας τοποθετήθηκαν, εξάλλου, υπερυψωμένες ράμπες στα λιμάνια της Σκιάθου και της Αλοννήσου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Με θετικό πρόσημο εξελίχθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, με τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, να υπογραμμίζουν ότι αποτέλεσε τονωτική ένεση για τη φετινή σεζόν.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, καθιστά σαφές ότι πρόθεσή του είναι να επαναφέρει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρία το αίτημα για διατήρηση της συγκεκριμένης γραμμής, που εξυπηρέτησε, παράλληλα, και την μετάβαση από το Μαντούδι στα νησιά. «Σημαντική η βοήθεια στην τουριστική κίνηση του νησιού και των Βορείων Σποράδων γενικότερα. Κάθε καινούργια γραμμή κάθε καινούργιο πλοίο που δρομολογείται με προορισμό τον τόπο μας, είναι ευπρόσδεκτο. Θα ζητήσουμε εκ νέου από το Υπουργείο να επαναπροκηρυχτεί ο διαγωνισμός για τη γραμμή και του χρόνου. Είναι αίτημα των νησιών» τονίζει ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου