ΤΟΠΙΚΑ

Η κατάργηση του ΕΟΤ Θεσσαλίας

η-κατάργηση-του-εοτ-θεσσαλίας-37939

Από τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στο Βόλο κ. Δημ.Τριανταφύλλου πήραμε την παρακάτω επιστολή με αφορμή όλα όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Μία συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο του Βόλου με μοναδικό θέμα το Σχέδιο Νόμου για τον Τουρισμό που είναι σε διαβούλευση προς τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η επιστολή του κ. Τριανταφύλλου έχει ως εξής:

«Kύριε Διευθυντά,

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας στη στήλη Τοπικό Ρεπορτάζ της 26ης Ιανουαρίου 2013 ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΤ Θεσσαλίας βαίνει προς κατάργηση.

Η αλήθεια είναι ότι στο σχέδιο Νόμου του ΕΟΤ που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση, δεν αναφέρεται ρητά η κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ ) ανά την Ελλάδα και οι απόψεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, αφορούσαν σε εικασίες και όχι τετελεσμένες αποφάσεις.

Συνεπώς δεν τίθεται θέμα κατάργησης των Π.Υ.Τ. ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου.

Επίσης θέλω να σας θέσω υπόψη ότι στη σύσκεψη συμμετείχα όχι ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ, αλλά ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας. Παρακαλούμε όπως προβείτε στη διόρθωση του δημοσιεύματός σας.

ΣΗΜ. ΣΥΝΤ.: Μας αδικεί βάναυσα ο κ. Τριανταφύλλου, κατά την ταπεινή μας άποψη. Ίσως δεν περίμενε και ο ίδιος ότι ο ένας και μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, που κράτησε μέχρι τις 4 το απόγευμα, με μόνο όπλο του την εμπειρία των 30 χρόνων που έχει σε αυτή τη δουλειά, θα αντιλαμβανόταν τη σπουδαιότητα των όσων σοβαρών αναφέρθηκαν στη συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σχέδιο Νόμου για τον Τουρισμό που είναι σε διαβούλευση, και ότι όλα όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έπαιρναν την επόμενη μέρα τόση έκταση. Μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Τριανταφύλλου στη σύνταξη της επιστολής, έστω και σε ευγενικό ύψος, με την οποία αιτείται από την εφημερίδα τη «διόρθωση του δημοσιεύματος». Ο λόγος που δεν κάνουμε δεκτό το αίτημά του είναι απλός. Πουθενά το δημοσίευμα (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013) δεν κάνει λόγο για οριστική κατάργηση, αλλά για βάσιμες πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο ΕΟΤ Θεσσαλίας (κάτι που ανέφερε τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης) σύμφωνα με τις οποίες κάτι τέτοιο διαγράφεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, ενώ και η Δημοτική Αρχή Βόλου μέσω του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη που ήταν παρών στη συνάντηση από την πλευρά της, με βάση όλα όσα είχε υποστηρίξει προηγουμένως ο κ. Τριανταφύλλου, έκανε λόγο για την ετοιμότητα στην οποία θα βρίσκεται η Δημοτική Αρχή προκειμένου να αποτραπεί μία τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Όσον αφορά στην ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στη σύσκεψη, δεν αναιρεί νομίζουμε το γεγονός ότι ο κ. Δημ. Τριανταφύλλου είναι και προϊστάμενος του ΕΟΤ Θεσσαλίας στο Βόλο».

Kαι κάτι τελευταίο. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο ίδιος ο κ. Τριανταφύλλου έστειλε προχθές e-mail στους τοπικούς φορείς, οι οποίοι με επιστολή τους στην Υπουργό Τουρισμού, μέχρι 27 Ιανουαρίου, θα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Θεσσαλίας;

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου