ΤΟΠΙΚΑ

Σε έναν μήνα θα εκδοθεί η οριστική απόφαση για την οριστική επιμέλεια της Λυδίας

σε-έναν-μήνα-θα-εκδοθεί-η-οριστική-απόφ-376288

Την απόφαση για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κόρης της άτυχης 20χρονης Καρολάιν από την Αλόννησο, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αναμένεται να εκδώσει σε έναν μήνα η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών.

Η υπόθεση της επιμέλειας συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο Βολιώτης δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης, Θανάσης Χαρμάνης, κατέθεσε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για το παιδί.

«Δεν υπήρξε καμία αντιδικία στη διαδικασία. Κυριάρχησε πνεύμα συναίνεσης. Αναμένουμε την απόφαση. Εμείς πάντως καταθέσαμε μία παρέμβαση ζητώντας από το δικαστήριο να εγκρίνει οι γονείς του συζυγοκτόνου να μπορούν να βλέπουν το παιδί περισσότερες ώρες από όσες ορίζει το δικαστήριο. Το δικαστήριο είναι αρμόδιο να κρίνει πλέον», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαρμάνης μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή διαδικασία.

Η μικρή Λυδία, όπως είναι γνωστό, μεγαλώνει προς το παρόν υπό την επιμέλεια των γονιών της Καρολάιν και πιθανότατα σε εκείνους θα δοθεί και η οριστική επιμέλεια, αφού η οικογένεια του συζυγοκτόνου παραιτήθηκε από την αίτηση που είχε υποβάλει για συνεπιμέλεια.

Από την πλευρά του συζυγοκτόνου αυτό που ζητήθηκε και χθες είναι να υπάρχει μόνο η επικοινωνία και επέμειναν να παραμείνει η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν.

Αλλωστε οι γονείς της άτυχης κοπέλας έχουν αφιερώσει πια τη ζωή τους στην ανατροφή της εγγονής τους. Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε πως οι γονείς του 32χρονου δεν πρόκειται να διεκδικήσουν την επιμέλεια του μωρού: «Οσον αφορά στον εντολέα μου, δεν θα συμμετέχει καθόλου στη δίκη, μη ασκώντας οποιοδήποτε δικαίωμα φυσικά και όσον αφορά στους γονείς του αποσύρονται από το θέμα της συνεπιμέλειας και εξ αυτού προφανώς θα ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση με τη συγκατάθεση φυσικά όλων γιατί το κλίμα είναι καλό από τις δύο οικογένειες με γνώμονα μόνο το παιδί και το καλύτερο γι’ αυτό».

Η μητέρα του πιλότου ζει πλέον μόνιμα με το σύζυγο της στην Αλόννησο και όπως είχε δηλώσει, διατηρούν άριστη σχέση με τους γονείς της Καρολάιν για χάρη της μικρής Λυδίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου