ΤΟΠΙΚΑ

Ονειρο που γίνεται στόχος ζωής

ονειρο-που-γίνεται-στόχος-ζωής-376264

Προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ για την προώθηση προσπάθειας της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς»

Στόχο ζωής αποτελεί για την «Παγκόσμια Αγκαλιά» η δημιουργία κάμπινγκ για Αμεα στην περιοχή της Μαγνησίας, που θα δώσει ανάσα σε άτομα με αναπηρίες.

Η προσπάθεια επίτευξης του φιλόδοξου στόχου συνεχίζεται και ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Παγκόσμια Αγκαλιά» διοργάνωσαν την προβολή του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς «Mount Olympus» πού έχει τίτλο «Μακεδονία η λαμπερή πύλη του Ολύμπου».

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε προχθές στο συνεδριακό της Μητρόπολης, έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής 22 χρυσά αγαλματίδια σε παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου, επανατοποθετώντας έτσι τον Ολυμπο στη διεθνή θέση που του ανήκει.

Τη σειρά υπογράφει η πολυβραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει φυσική σύνδεση ανάμεσα στην συγκεκριμένη κινηματογραφική προσπάθεια και τη δράση της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» γιατί και οι δύο εστιάζονται στον μεγάλο στόχο, το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, «για να προσφέρει στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες έναν χώρο που να μπορούν με ποιότητα ζωής και με αξιοπρέπεια να χαρούν αυτά που χαιρόμαστε κι εμείς» είπε.

Η πρόεδρος της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» Αθηνά Ζέρβα αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στη μεγάλη προσφορά της εμπνεύστριας και ιδρύτριας της ΚΟΙ.Ν.Σ.ΕΠ. Ευγενίας Φραγκούλη, ενώ τόνισε ότι «στόχος και επιδίωξή μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος την προσπάθειά μας. Εχουμε γίνει μια ομάδα ανθρώπων με όνειρα που μοιάζουν άπιαστα, αλλά θέλουμε να πετύχουν». Αναφερόμενη στον μεγαλόπνοο στόχο της δημιουργίας κάμπινγκ με ειδικές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τόνισε ότι «θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θα καλύψει και ανάγκες ατόμων με ειδικές ικανότητες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου