ΤΟΠΙΚΑ

Σε 28 σημεία ομπρελοκαθίσματα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

σε-28-σημεία-ομπρελοκαθίσματα-στον-δήμο-37491

Σύμφωνα με την κανονιστική, που επικαιροποιήθηκε για να εναρμονιστεί με την ΚΥΑ για τις οργανωμένες παραλίες

Στην επικαιροποίηση της κανονιστικής παραχώρησης τμήματος αιγιαλού και παραλίας προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η επικαιροποίηση γίνεται στο πλαίσιο της εναρμόνισης της κανονιστικής με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν φέτος στις παραλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ δεν προβλέπονται αλλαγές ως προς τα τμήματα που παραχωρούνται για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και θαλασσίων μέσων με απευθείας ανάθεση ή με τη διαδικασία της δημοπράτησης.

Στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ Βασίλης Τσαπράζης τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες και πρότεινε τροποποίηση της κανονιστικής. Ο κ. Τσαπράζης ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες παραλίες του δήμου για περιορισμένη ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων σε έκταση μικρότερη των 300 τ.μ. και στις μικρές παραλίες σε έκταση μικρότερη των 150 τ.μ. «Αφουγκραζόμαστε τη μικρή επιχείρηση που πρέπει να αντεπεξέλθει στη μικρή τουριστική περίοδο, αλλά επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την ανάγκη των δημοτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες», σημείωσε.

Η πρόταση απορρίφθηκε και η κανονιστική επικαιροποιήθηκε ως προς το σκέλος που προβλέπει η ΚΥΑ και συγκεκριμένα προβλέπει έκδοση αδειών έως 15 Ιουλίου απευθείας από τον Δήμο, μείωση μισθώματος σε ποσοστό έως 60%, παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων σε αποστάσεις ασφαλείας οι οποίες ορίζονται στα τέσσερα μέτρα μεταξύ των αξόνων των ομπρελών. Σε κάθε ομπρέλα προβλέπονται έως δύο ξαπλώστρες εκτός αν πρόκειται για οικογένεια και οι αποστάσεις μεταξύ των ξαπλωστρών από τη μία ομπρέλα στην άλλη ορίζεται στο 1,5 μέτρο. Σύμφωνα με την κανονιστική η δυνατότητα έκδοσης αδειών για θαλάσσια μέσα γίνεται με δημοπρασία για τις περιοχές από τις ιδιοκτησίες Ματσάγγου και Κωνσταντίνου Ρούσση στην κοινότητα Ζαγοράς, στο Παπά Νερό, στον Αγιο Ιωάννη, στον Μυλοπόταμο (παραλία Ζωοδόχου Πηγής) ενώ με απευθείας παραχώρηση ισχύει στο λιμάνι της Νταμούχαρης.

Σε 28 εξάλλου ανέρχονται τα σημεία ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων. Με απευθείας παραχωρήσεις γίνονται μισθώσεις στο Χορευτό στα σημεία μπροστά από το ξενοδοχείο «Κατερίνα», μπροστά από το κατάστημα «Ανατολή», μπροστά από το κατάστημα «Δελφίνια», μπροστά από το ξενοδοχείο «Ερμής», μπροστά από το κατάστημα «Ο Νίκος», μπροστά από το κατάστημα «Πέτρος ο Σώγαμπρος» και μπροστά από το κατάστημα «ΑΡΙΑ». Επίσης στους Αγίους Σαράντα μπροστά από το «Μονκ», από το αναψυκτήριο «Αγ. Σαράντα», μπροστά από το Sea Side και μπροστά από κατάστημα ιδιοκτησίας Αριστείδη Οικονόμου. Με απευθείας παραχωρήσεις γίνονταιεπίσης μισθώσεις στο Ανήλιο μπροστά από το ξενοδοχείο «Εδέμ», στο Παπά Νερό μπροστά από την «Ωραία Αμμουδιά», τον «Πλάτανο», τηνεπιχείρηση του κ. Ανδρέα Κατσιώτη, το «Πέλαγος», το «Κύμα» , στον Μυλοπόταμο μπροστά από το αναψυκτήριο και στον Αγ. Ιωάννη στασημεία «Μάνθος Beach», «Σοφοκλής», «Κέλλυ», «Πάραλος», «Κοχύλι», «Κένταυρος», «Λίθος» και «Κάβος».

Με δημοπρασία γίνονται εκμισθώσεις στο Χορευτό κάτω από το ξενοδοχείο «Αίολος» και στην Πλάκα στο πρώτο τμήμα της παραλίας (μπαίνοντας από Αη Γιάννη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου