ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για εξύβριση υπαλλήλου

καταγγελία-για-εξύβριση-υπαλλήλου-373113

Εις βάρος της προέδρου του Συλλόγου Θ. Στάχτου – Διαψεύδει ο Απ. Μαλαματίνης

Καταγγελία κατά του δημοτικού συμβούλου Βόλου Απόστολου Μαλαματίνη για απαράδεκτη, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος της προϊσταμένης του Πολυδύναμου Τμήματος Αγριάς – Αρτέμιδας Θάλειας Στάχτου, προέδρου του Συλλόγου, έκανε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Η κ. Στάχτου υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αποκορύφωμα για την καταγγελία του Συλλόγου αποτέλεσε εξυβριστικό τηλεφώνημα που είχε από το δημοτικό σύμβουλο στις 20 Ιουλίου επειδή ως προϊσταμένη του Πολυδύναμου Τμήματος ζήτησε από συνεργείο υπαλλήλων να μεταβεί στα Λεχώνια για την καθαριότητα της τοπικής κοινότητας, ενώ αυτό βρισκόταν σε άλλη εργασία από εκείνη που είχε αναθέσει.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο κ. Μαλαματίνης της ζήτησε να αποχωρήσει από την Υπηρεσία για να έχει εκείνος τον έλεγχο. Η κ. Στάχτου σημείωσε ότι από το Μάιο που ανέλαβε στο Πολυδύναμο Τμήμα ο κ. Μαλαματίνης δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και μετά και το τελευταίο περιστατικό η ίδια έκανε προφορική και γραπτή αναφορά στη Διεύθυνση Καθαριότητας και τους αντιδημάρχους Καθαριότητας και Δημοτικών Ενοτήτων.

Η καταγγελία

Ειδικότερα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ομόφωνα κάνει λόγο για απαράδεκτη, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος της κ. Στάχτου από το δημοτικό σύμβουλο.

«Οι επιθέσεις αυτές, έχουν στόχο τη μετατροπή των υπηρεσιών σε υποχείρια των αιρετών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν κουμάντο τους υπαλλήλους πέρα από κάθε νομιμότητα και την προβλεπόμενη λειτουργία, για να ικανοποιούν τα ρουσφέτια τους και τις προσωπικές ιδιοτέλειες.

Στο Δήμο Βόλου αιρετοί και παρατρεχάμενοι χωρίς θεσμικό ρόλο ασκούν διοίκηση παράνομα, θέτοντας ανά πάσα στιγμή τους υπαλλήλους μπροστά στον κίνδυνο αστικών και ποινικών ευθυνών.

Τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού και τραμπουκισμού απέναντι στους συναδέλφους Δημοτικούς Υπαλλήλους καταλήγουν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες και την ανισότιμη αντιμετώπισή τους» προσθέτει.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε παράνομες εντολές αλλά με αξιοπρέπεια να τηρούν την προβλεπόμενη υπηρεσιακή διαδικασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και μόνο και τους αρμόδιους να κινηθούν για τους παρατρεχάμενους της Δημοτικής Αρχής Βόλου που χρησιμοποιούν χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο την περιουσία του Δήμου λες και είναι επιχείρησή τους.

Διάψευση Μαλαματίνη

Πάντως, το επίμαχο γεγονός διαψεύδει ο κ. Μαλαματίνης, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ήρθε σε ρήξη με την κ. Στάχτου με την οποία όπως ανέφερε, εξάλλου δεν συνταυτίζονται οι αρμοδιότητές τους ούτε την εξύβρισε την ίδια ούτε και κανένα υπάλληλο. Ο δημοτικός σύμβουλος ισχυρίζεται ότι αναζήτησε πολλές φορές τον Ιούλιο την κ. Στάχτου για να ενημερωθεί για θέματα του Πολυδύναμου Τμήματος αλλά καμία από αυτές δεν την βρήκε στην Υπηρεσία και αποδίδει την καταγγελία σε συνδικαλιστικό τερτίπι.

«Προσπαθεί να ρίξει …στάχτη» ~ Απαντά ο Δήμος Βόλου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων

Σκληρή απάντηση εξέδωσε η δημοτική αρχή Βόλου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για απαράδεκτη, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου Αποστόλου Μαλαματίνη εις βάρος της προέδρου του Συλλόγου Θάλειας Στάχτου, προϊσταμένης του Πολυδύναμου τμήματος Αγριάς – Αρτέμιδας.

Η δημοτική αρχή κατηγορεί την κ. Στάχτου ότι «έχει να επιδείξει αναφορές στο πρόσωπό της για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της αλλά όχι και έργο» και ότι «κρύβεται πίσω από τα προκλητικά απαράδεκτα συνδικαλιστικά προνόμια».

Αναλυτικά, ο δήμος Βόλου αναφέρει τα εξής: «Θα ήταν ευχάριστη, ως μια γραφική νότα σε μια δύσκολη εποχή, η συμπεριφορά της συνδικαλίστριας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, Θάλειας Στάχτου, αν πραγματικά η κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας δεν ήταν σε τέτοια δεινή θέση.

Η συγκεκριμένη κυρία που πέρα από τη συνδικαλιστική (;) δράση έχει να επιδείξει αναφορές στο πρόσωπό της για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της, αλλά όχι και έργο, ακολουθώντας την τακτική «του γάτου που και… και σκούζει», προκαλεί την κοινωνία και κυρίως τους ανέργους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, με τις καταγγελίες περί δήθεν διώξεων, επειδή ακριβώς της ζητήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες της για εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προσπαθεί δηλαδή να ρίξει… στάχτη στα μάτια, κρυπτόμενη πίσω από τα προκλητικά απαράδεκτα συνδικαλιστικά προνόμια, που μαζί με άλλες καθεστωτικές νοοτροπίες οδήγησαν τη χώρα μας στην καταστροφή.

Δεν ξέρουμε, και δεν μας αφορά, γιατί και πως οι συνεπείς και σοβαροί εργαζόμενοι επιλέγουν τέτοιου είδους συνδικαλιστική εκπροσώπηση, όμως διαβεβαιώνουμε πως σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών τόσο η Στάχτου, όσο και η κάθε Στάχτου, επί της δικής μας Δημοτικής Αρχής θα υποχρεωθούν να εργαστούν με βάση τις υποχρεώσεις που έχουν. Οι εποχές της ασυδοσίας και της φυγοπονίας, που διασφάλιζε σε ορισμένους το συνδικαλιστικό μπάχαλο, τουλάχιστον για το Δήμο Βόλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε χθες ομόφωνα ως απαράδεκτη, υβριστική και συκοφαντική τη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Μαλαματίνη σε βάρος της κ. Στάχτου, επιθέσεις με στόχο την μετατροπή των υπηρεσιών σε υποχείρια των αιρετών, φαινόμενα εκφοβισμού και τραμπουκισμού απέναντι σε εργαζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους.

Καταγγελία εις βάρος του δημάρχου Αλμυρού

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει ομόφωνα το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για τις δηλώσεις του στην τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Αλμυρού.

Όπως ισχυρίζεται, εντελώς απροκάλυπτα είπε «…ο νέος κανονισμός θα στηρίζεται στο καρότο και στο μαστίγιο…», επιπλέον δε ότι «….ίσως θα απολύει με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου».

«Αλήθεια που βρήκε γραμμένο και σε ποιο νόμο αυτές τις απειλές ο κος Εσερίδης;» αναρωτιέται ο Σύλλογος Εργαζομένων και προσθέτει:

«Ποιος του δίνει τέτοια δικαιώματα να παίρνει το νόμο στα χέρια του;

Όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές, που αν του αρέσουν ας τα κρατήσει για τον εαυτό του και ας προσέχει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου του και την ευλαβική τήρηση της νομοθεσίας για την οποία αυτός πριν απ΄όλους ελέγχεται» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου