ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργεί βοτανικό κήπο

δημιουργεί-βοτανικό-κήπο-367818

Δραστήριος ξενοδόχος αναπτύσσει εναλλακτικές δράσεις στην περιοχή της Τσαγκαράδας

Ενθερμος υποστηρικτής των εναλλακτικών δράσεων είναι συμπολίτης ξενοδόχος ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή της Τσαγκαράδας, υιοθετώντας νέες προτάσεις που έχουν ως επίκεντρο την οικολογία και τους θησαυρούς της Πηλιορείτικης φύσης. Ο κ. Φιλάρετος Ψημμένος, ο οποίος είναι γνωστός ανά το πανελλήνιο, ως ειδήμων των μανιταριών, των φυτών, των βοτάνων του Πηλίου, αλλά και των μυστικών τους, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο δράσης, το οποίο είναι συνώνυμο με τη δημιουργία βοτανικού κήπου.

Η διαδικασία φύτευσης των βοτάνων και αρωματικών φυτών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, προς χάρη των επισκεπτών του Πηλίου, αλλά και όσων έχουν συνδέσει την καθημερινή τους διατροφή με τα ευεργετικά δώρα της φύσης. «Επειδή ασχολούμαστε με τα βότανα και τα βοτανικά παρασκευάσματα, θέλαμε να έχουμε κι ένα μικρό βοτανικό κήπο, για να μπορούμε να δείχνουμε τα βότανα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και να χρησιμοποιούμε, όσα δε βρίσκουμε στη φύση» εξηγεί ο κ. Ψημμένος. Ο βοτανικός κήπος θα διαμορφωθεί σε έκταση 150 τ.μ. περίπου «προκειμένου να παρουσιάζουμε τα βότανα σε όσους θα διαμένουν στο ξενοδοχείο μας, αλλά και εκτός» προσθέτει ο ίδιος.

Ο πολυπράγμων ξενοδόχος, φυσιολάτρης και γευσιγνώστης, διετέλεσε στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα του marketing και το 2002 αποφάσισε να αλλάξει πορεία, δοκιμάζοντας με επιτυχία τις δυνάμεις του, σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο. «Εγινα ξενοδόχος με γαστρονομικές ανησυχίες στο «Αμανίτα», στην Τσαγκαράδα, αλλά πάνω από όλα είμαι τροφοσυλλέκτης. Από τη μια μεριά τα γονίδια του ταβερνιάρη παππού και του μπακάλη πατέρα, από την άλλη ένα επίθετο με… γαστρονομική βαρύτητα με ώθησαν να γίνω και παραγωγός προϊόντων πολύ μικρής παραγωγής» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Παράλληλα, συγκαταλέγεται μεταξύ των ένθερμων φίλων του σάιτ http://www.bostanistas.gr/, καταγράφοντας εικόνες και γευστικά στιγμιότυπα από το Πήλιο και το Βόλο, προς όφελος των απανταχού φίλων της φύσης. Αντλώντας έμπνευση από το Θεσσαλικό κάμπο, το Βόλο και την περιοχή του Πηλίου, ο κ. Ψημμένος γράφει πολύ παραστατικά, άρθρα για την περιοχή μας, τον παππού με τα λουκούμια, τα μανιτάρια, τα τσιπουράδικα του Βόλου και πολλά ακόμη συναφή θέματα.

«Είναι ωραίο να μοιράζεσαι γνώσεις κάθε μέρα, να διαβάζεις διαφορετικά κείμενα και να παίρνεις γνώσεις σε θέματα διατροφής αλλά και σε θέματα φυσιολατρίας. Είναι πολύ ενδιαφέρον» αναφέρει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, ο συμπολίτης ξενοδόχος, ο οποίος μετουσιώνει σε σύγχρονες δημιουργίες τις πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η Πηλιορείτικη φύση, δίνει το δικό του στίγμα στο πεδίο του επιχειρείν, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη επιστροφής στη φύση, με οδηγό γεύσεις και αρώματα που διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου