ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί για τον Βόλο: Η δημοτική αρχή αναζητά εξιλαστήριο θύμα στην περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ»

μαζί-για-τον-βόλο-η-δημοτική-αρχή-αναζη-367313

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» σε ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στη ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου της επιχείρησης, κ.Καραγκιόζου και καλεί τον κ.Μπέο να παρουσιάσει το σχέδιό του αναφορικά με τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μια δακρύβρεχτη και συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΜΒ μας ενημέρωσε σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας της με τον δικηγόρο, Ι.Καραγκιόζο, που στα πέντε χρόνια της δημοτικής αρχής Μπέου συμμετείχε, έναντι αδρής αμοιβής, στον χειρισμό πολύ κρίσιμων υποθέσεων της Επιχείρησης, πρώτα και κύρια εναντίον της ΕΡΓΗΛ.

Τα πράγματα είναι απλά, ο κ.Μπέος ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου ξέρει πολύ καλά ότι ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Αν λοιπόν η ομάδα κέρδιζε, όπως υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αλλάζουν έναν από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών; Αν είχε αποτύχει, γιατί δεν έκαναν πιο έγκαιρα τις αλλαγές και γιατί συνέχισαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτήν την αλλαγή. Η ΔΕΥΑΜΒ «αναβαθμίζεται» σε φορέα υλοποίησης πρακτικής άσκησης δικηγόρων και δίνει ευκαιρίες και σε άλλους επιστήμονες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας διοίκησης. Η δημοτική αρχή με αυτήν την στάση γελοιοποιεί τη ΔΕΥΑΜΒ επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αστοχίες της.

Δεν μπορούν όμως να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Το «κόλπο» το καταλαβαίνει και ο πιο αφελής. Ο δήμαρχος από τη στιγμή που αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, προσπαθεί να μηδενίσει το κοντέρ και ψάχνει για πιθανά εξιλαστήρια θύματα, για να καλύψει τη δική του τραγική πενταετία και τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες για τους απαράδεκτους χειρισμούς στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Μόνο που είμαστε πια στον Σεπτέμβρη του 2019 και όχι στον Σεπτέμβρη του 2014.

Εμείς τους καλούμε να παρουσιάσουν ξεκάθαρα το στρατηγικό τους πλάνο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν άλλους ερασιτεχνισμούς».

«Μουσείο Αργούς: υπαρκτή μελέτη, ανύπαρκτη χρηματοδότηση»

Επίσης, με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση υλοποίησης του Μουσείου της Αργούς, την οποία κατηγορεί για προεκλογική εκμετάλλευση του εμβληματικού έργου και καλεί τους αρμόδιους να ενημερώσουν τους Βολιώτες σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, ενώ επισημαίνει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλία εάν βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση για την πόλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της μελέτης του Μουσείου της Αργούς, ο δήμαρχος βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και του ίδιου του κ.Μπέου δείχνουν ότι η Αργώ αποτέλεσε ένα βολικό προεκλογικό εργαλείο. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του 2014 η Αργώ χαρακτηρίστηκε «ψαρόβαρκα» με σκοπό την υπονόμευση τότε αντιπάλου του, ενώ δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2019 έγινε έργο μεγάλης σημασίας. Όμως, η ουσία για την πόλη μας δεν βρίσκεται στις επικοινωνιακές ακροβασίες του κ.Μπέου, αλλά στο ότι χαραμίστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια κι έμειναν αναξιοποίητες οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ. Είναι μια ευθύνη που η δημοτική αρχή φέρει στο ακέραιο.

Για τη δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» το Μουσείο της Αργούς θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για την πόλη, θα αναδείξει την ιστορία της και θα προσελκύσει επισκέπτες. Σε αυτή τη βάση, προεκλογικά είχαμε υποστηρίξει την ανάγκη ένταξης του έργου στη συνολική τουριστική προβολή της πόλης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις στους δημότες του Βόλου, πρώτον πως σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το έργο και δεύτερον, αν υπάρχει σχεδιασμός για την ένταξή του στη συνολική τουριστική προβολή της πόλης. Σε ότι αφορά τη στάση μας, ξεκαθαρίζουμε ότι θα στηρίξουμε ότι είναι ωφέλιμο για την πόλη, αντίθετα θα ασκήσουμε σκληρή κριτική σε ότι είναι επιζήμιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου