ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή αιτήσεων για φοίτηση στις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ

υποβολή-αιτήσεων-για-φοίτηση-στις-επα-366675

Συνεχίζεται μέχρι την 31η Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων μαθητών σχολικού έτους 2015 – 2016 στην Επαγγελματική Σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν μετά από τις προτάσεις των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Μαγνησίας σε συνδυασμό με την εργαστηριακή υποδομή που διαθέτει η ΕΠΑΣ Βόλου και θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά είναι: Τεχνίτες Ηλεκτρονικών Συσκευών Εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Μονάδων, Υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, Τεχνίτες μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων, Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ και Αισθητικής Τέχνης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησηςέχουν νέοι και νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΑΕΚ) και α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας. Β) Εχουν γεννηθεί τα έτη 1992 έως 1999.

Να επισημανθεί ότι στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ η φοίτηση είναι διετής και στους μαθητές παρέχονται:1) Σύγχρονα εργαστήρια.2) Βιβλία και εκπαιδευτικά βοηθήματα. 3)Εμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. 4)Πρακτική εξάσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπου οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών.5)Σπουδαστική άδεια.6)Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις. 7)Αναβολή Στράτευσης.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ Μαθητείας έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας με την απόκτηση πτυχίου επιπέδου ΙΙΙ και εγγραφής στη Β’ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου.

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ (Αθηνών 64, Πεδίο Αρεως) και στα τηλέφωνα 24210 63687, 24210 63688, καθημερινά από τις 8.00 έως τις 14.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου