ΤΟΠΙΚΑ

Το υπ. Περιβάλλοντος αναζητά λύση για τα όρια οικισμών στο Πήλιο

το-υπ-περιβάλλοντος-αναζητά-λύση-για-τ-366592

Συνεργασία ΤΕΕ Μαγνησίας με τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου

Γνώστης των προβλημάτων, που έχουν προκύψει στο Πήλιο μετά από απόφαση του ΣτΕ που κρίνει παράνομα τα όρια των επεκτάσεων, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Σε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος προχθές ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι υπάρχει ήδη προεργασία για τη διευθέτηση του θέματος, ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία και για τα θέματα δόμησης στο Πήλιο, καθώς το ΣτΕ γνωμοδότησε αρνητικά για την ανέγερση κατοικιών ως διαιρεμένα κτίρια.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό για τα μείζονα θέματα της δόμησης στο Πήλιο και την αλλαγή των οριοθετήσεων οικισμών παρευρεθήκαν η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα και η γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας Εφη Αντωνίου.

Παρών ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, για τον οποίο το ΤΕΕ ενημερώνει ότι μετά την επιστολή του προς όλους τους βουλευτές, με την οποία ζητούσε παρέμβαση στον υφυπουργό για το σημαντικό πρόβλημα με τη δόμηση τόσο στις εντός, όσο και στις εκτός σχεδίου περιοχές του Πηλίου, κινητοποιήθηκε άμεσα για τη διεξαγωγή της.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου