ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας προς Σπ. Λιβανό: Να αποζημιωθούν άμεσα οι καστανοπαραγωγοί και μηλοπαραγωγοί της Ανατ. Θεσσαλίας

κων-μαραβέγιας-προς-σπ-λιβανό-να-αποζ-365186

Παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, για την αποζημίωση των καστανοπαραγωγών και μηλοπαραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, ιδιαίτερα στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, έκανε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να εξεταστεί άμεσα σχετικό αίτημα εκπροσώπων ΟΤΑ της Ανατολικής Θεσσαλίας, σύμφωνα με τους οποίους οι επιπτώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί με τις ασθένειες και του εχθρούς της καστανιάς. Η ζημιά που έχουν υποστεί οι καστανοπραραγωγοί θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία των ορεινών-μειονεκτικών οικισμών του Πηλίου, του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου. Σοβαρές ζημιές, επίσης, έχουν υποστεί οι καλλιέργειες μήλου τόσο στα ορεινά, όσο στα πεδινά, αλλά και η καλλιέργεια ψυχανθών στα πεδινά.

Με την Αναφορά του, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί από τον κ. Σπ. Λιβανό να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι απαραίτητες διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, προκειμένου οι κασταναπαραγωγοί καθώς και οι καλλιεργητές μήλων και ψυχανθών να αποζημιωθούν για την ζημιά που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου