ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τις διεθνείς εξελίξεις

ανησυχία-για-τις-διεθνείς-εξελίξεις-363510

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, εκφράζει την αντίθεσή της στην ελληνογαλλική συμφωνία, που υπογράφηκε πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «επικίνδυνη την επικείμενη πενταετή ανανέωση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας για τις βάσεις».

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, με αφορμή το 19ο συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις και τους προβληματισμούς για τις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θεόδωρος Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «απαιτούνται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής».

Αναφερόμενος τις θέσεις της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «μέσω της ελληνογαλλικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για νέες αποστολές εκτός συνόρων, για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε ζώνες που «βράζουν» από την ένταση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου».

Παράλληλα χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επικείμενη πενταετή ανανέωση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας για τις βάσεις, φανερώνοντας τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση στην ευρύτερη περιοχή».

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου επεσήμανε ότι «μεθοδεύεται η υπογραφή της «επικαιροποιημένης» συμφωνίας για τις βάσεις και τη διμερή «αμυντική συνεργασία».

«Η κάθε νέα συμφωνία φέρνει ακόμα πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για τον λαό, σηματοδοτεί την κλιμάκωση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή» είπε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι «μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής».

Κλείνοντας, κάλεσε το λαό «να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση και στα αστικά κόμματα, που με την πολιτική τους βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου