ΤΟΠΙΚΑ

Δέσμευση για γρήγορες αποζημιώσεις

δέσμευση-για-γρήγορες-αποζημιώσεις-360936

Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες στις περιοχές του Ανατολικού Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Αθηνά», υποσχέθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο, που περιόδευσε χθες στα σημεία.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΕΛΓΑ, μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη και δημοτικούς συμβούλους.

Εκ μέρους του κυβερνητικού κλιμακίου στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στον Κισσό, τονίστηκε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών, καθώς επίσης και για τις αποκαταστάσεις των υποδομών.

Υπογραμμίζεται πως το Ανατολικό Πήλιο επλήγη ιδιαίτερα, με ζημιές κυρίως στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στην παραγωγή κάστανων και μήλων.

Στόχος είναι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις όχι μόνο γρήγορα, αλλά και δίκαια, ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ενώ ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι ήδη εκτιμητές του ΕΛΓΑ από τη Λάρισα έχουν προχωρήσει στις επισημάνσεις των ζημιών που έχουν προκληθεί και ξεκίνησαν οι αναγγελίες στις κοινότητες όπου οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές.

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις ζημιάς, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα των καταγεγραμμένων ζημιών, για να ακολουθήσουν τα πορίσματα των ζημιών που θα κρίνουν και το ύψος των αποζημιώσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου να αναφέρει ότι επειδή πλέον οι καταστροφές λόγω καιρικών φαινομένων είναι συχνότερες και σφοδρότερες, πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στην ανθεκτικότητα των υποδομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου