ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Βαγγέλη Μπούτα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

δήλωση-βαγγέλη-μπούτα-για-τις-δηλώσει-358287

Στο νέο, βαρύ χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν, αυτές τις μέρες, οι αγρότες για να υποβάλλουν τις δηλώσεις καλλιέργειας, (δηλώσεις ΟΣΔΕ), για το 2014, αναφέρεται, σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Β. Μπούτας, σημειώνει: «Να αρπάξουν και τα τελευταία ευρουλάκια που απόμειναν στις τσέπες των αγροτών επιχειρούν η κυβέρνηση και διάφοροι «αετονύχηδες», μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν για τη δήλωσή τους πολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με πέρσι – από 30 ευρώ κάποιοι θα φτάσουν να πληρώσουν μέχρι και 200 ευρώ! – ενώ απειλούνται να πληρώσουν και πρόστιμα από πάνω, αν δεν προλάβουν να κάνουν τη δήλωση στην προθεσμία που έχει τεθεί. Και θα είναι πολλοί αυτοί που κινδυνεύουν να μην προλάβουν, καθώς η «πύλη» του ΟΠΕΚΕΠΕ παρέμεινε ανοιχτή μόνο για 15 μέρες και έκλεισε.

Οι ανταγωνισμοί και οι «τσακωμοί» ανάμεσα στην εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς, (πρώην ΑΤΕ) και σε άλλους πιστοποιημένους φορείς για το ποιός θα πάρει την προσοδοφόρα «δουλειά», έχουν επιπτώσεις στους αγρότες, καθώς εκβιάζονται ότι, αν δεν πληρώσουν όσα τους ζητούν, θα χάσουν τις επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την δωρεάν δήλωση ΟΣΔΕ για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου