ΤΟΠΙΚΑ

Σκουπιδότοπος η παραλία των Αλυκών

σκουπιδότοπος-η-παραλία-των-αλυκών-35627

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η παραλία των Αλυκών κυρίως στο λιμανάκι, στο ύψος της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, παρότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί πολλές φορές στο Δήμο Βόλου από τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η περιβαλλοντική ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο έχει επίδραση στην υγεία των ίδιων και των παιδιών τους.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η παραλία είναι γεμάτη από πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, χαρτόνια αλλά και κατεστραμμένες βάρκες.

Οι σάπιες βάρκες, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ποθητό, κάτοικο της περιοχής, βρίσκονται στο λιμανάκι για μήνες παρά την απαγόρευση που υπάρχει από το Λιμεναρχείο Βόλου. Ο ίδιος αναφέρει ότι πλέον οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν έναν σκουπιδότοπο μπροστά στα σπίτια τους. «Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται για μήνες τώρα χωρίς το Λιμενικό να κάνει κάτι περισσότερο από το να μας κοροϊδεύει ότι βάζει πρόστιμα. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί η Εισαγγελική Αρχή με το θέμα, διότι η περιβαλλοντική ρύπανση έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας».

Τελευταία φορά που καθαρίστηκε η παραλία των Αλυκών ήταν το περασμένο καλοκαίρι από ομάδα εθελοντών της περιοχής. Έκτοτε η παραλία αφέθηκε ξανά στη μοίρα της.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της περιοχής, έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένες φορές με τον Δήμο Βόλου για το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία παρέμβαση από τους αρμόδιους.

Ο κ. Ποθητός επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Στην παραλία υπάρχουν σκουπίδια από πέρυσι. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται και ο συγκεκριμένος χώρος να έχει γίνει ο σκουπιδότοπος των Αλυκών. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μήνες. Απαίτηση των κατοίκων είναι να καθαριστεί αυτή η παραλία άμεσα. Πέρα όμως από τις ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή, ευθύνες φέρουν και όσοι πετούν τα σκουπίδια. Η παραλία των Αλυκών είναι ένας πολύτιμος φυσικός θησαυρός, τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάσσουμε με κάθε τρόπο», καταλήγει ο κ. Γιώργος Ποθητός.

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου