ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πάσχα στα νησιά των Βορείων Σποράδων

πάσχα-στα-νησιά-των-βορείων-σποράδων-35584

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν φέτος τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με πολλούς να τα επιλέγουν για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Περίοπτη θέση κατέχουν οι Β. Σποράδες, ανάμεσα στα νησιά που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τις πασχαλινές διακοπές, σύμφωνα με ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης – πανελλαδικό δίκτυο real estates.

Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς περιλαμβάνονται Υδρα, Σπέτσες, Τήνος, Σύρος – Ερμούπολη, Χίος, Πάτμος, Σκιάθος, Σκόπελος, Ανδρος, Κύθνος και Αίγινα.

Στη Σκιάθο το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 65%, ενώ η διαθεσιμότητα είναι μεγάλη, με 90 προς μίσθωση ακίνητα από το σύνολο των 260 αντίστοιχων, που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με το iefimerida.gr. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 225 έως 274 ευρώ για κατοικίες 56τμ-80τμ στη πόλη της Σκιάθου, ενώ αν κάποιος επιθυμεί βίλα με πισίνα θα πρέπει να καταβάλει συνολικά από 405 έως 533 ευρώ για κατοικία 90τμ-130τμ.

Στη Σκόπελο, αντίστοιχα, διατίθενται συνολικά προς μίσθωση 75 κατοικίες, εκ των οποίων οι 32 βρίσκονται στη Χώρα. Η συνολική δυναμική των ακινήτων, που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι 270. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 72%. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις για συμβατική κατοικία αρχίζει από 280 ευρώ. Αν κάποιος επιθυμεί βίλα 70τμ-90τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 450 έως 560 ευρώ.

Εντονη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί, παράλληλα, στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα αποτελούν ιεροτελεστία. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι ήχοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου «πλημμυρίζουν» τα στενά της πόλης, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά πασχαλινά έθιμα διοργανώνεται με τη ρίψη των Μπότηδων από τα μπαλκόνια παλαιών αρχοντικών του κέντρου, συνοδεία εκκωφαντικών κανονιοβολισμών.

Την Τήνο επιλέγουν τόσο ορθόδοξοι, όσο και Ελληνες καθολικοί της πρωτεύουσας για τις άγιες μέρες, με το πιο εντυπωσιακό έθιμο τη στιγμή που συναντιούνται στην εξέδρα της Χώρας οι Επιτάφιοι και ο αντίστοιχος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Υδρα και Σπέτσες καταγράφουν προκρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα.

Οι προκρατήσεις στη Χίο αγγίζουν το 70%, με τις διαθέσιμες προς μίσθωσης κατοικίες να αριθμούν τις 69 για το τριήμερο του Πάσχα (22/4-25/4). Στην Πάτμο το ποσοστό προκρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 80%.

Στην Ανδρο το ποσοστό προκρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 82%, στην Κύθνο το 79% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 22, με την Αίγινα να καταγράφει προκρατήσεις που αγγίζουν το 67% τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου