ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση Xρ. Μπουκώρου για την έρευνα της επιστημονική ομάδας Γουργουλιάνη – Σαχαρίδη

ανακοίνωση-xρ-μπουκώρου-για-την-έρευνα-35355

Ανακοίνωση με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξέδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Σ΄αυτή αναφέρει: «Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ««GreenYourAir», σχετικά με το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή του Βόλου.

Σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικούς υπεύθυνους τον Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Γεώργιο Σαχαρίδη, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και τον Καθηγητή, κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσιάζονται υπερβάσεις των ορίων στα μικροσωματίδια (PM 2.5) στην πόλη του Βόλου κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Βάσει της επιστημονικής έρευνας, είναι απολύτως αναγκαίο όλοι οι τοπικοί φορείς να στηρίξουμε τη συνέχεια της έρευνας αυτής, προκειμένου η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να εντοπίσει τις πηγές επιβάρυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα στον Βόλο, για να αντιμετωπίσουμε κυριολεκτικά το πρόβλημα στην πηγή, με όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται.

Ελπίζω και εύχομαι η έρευνα να ολοκληρωθεί και η επιστημονική ομάδα – αν είναι δυνατόν – να συμπεριλάβει και άλλους επικίνδυνους αέριους ρύπους, πέραν των PM 2.5, προκειμένου το σύνολο των τοπικών φορέων και το σύνολο των πολιτών να διαθέτουν μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη, επιστημονικά, εικόνα για ότι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας, με αυτό το μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά μου, ως βουλευτής Μαγνησίας, είμαι στη διάθεση των κορυφαίων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σαχαρίδη και κ. Γουργουλιάνη, για οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας.

Εν κατακλείδι, κάθε λογικός άνθρωπος συμφωνεί ότι η επιστημονική έρευνα θα εντοπίσει το πρόβλημα σε όλη του την έκταση και θα υποδείξει τη βέλτιστη λύση του. Θλιβερά επεισόδια με ευθύνη ακραίων στοιχείων, όπως αυτά που συνέβησαν προχθές στην πόλη μας, είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν πρόκειται να δώσουν καμία λύση σε προβλήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου