ΤΟΠΙΚΑ

460 κιλά λάδι έστειλε ο Βόλος στους πυρόπληκτους των Ροβιών

460-κιλά-λάδι-έστειλε-ο-βόλος-στους-πυρόπ-352794

Προχθές, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών – No Burn μετέβησαν στις Ροβιές Ευβοίας και μοιράσαν 460 κιλά ελαιόλαδο στους πυρόπληκτους. Το λάδι είχε αγοραστεί με τα χρήματα από τη Συναυλία Αλληλεγγύης που είχε διοργανωθεί το Σεπτέμβριο για το σκοπό αυτό, ενώ τα 125 κιλά ήταν προσφορά της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ στο Σέσκλο, από την οποία έγινε η αγορά.

Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο των Ροβιών διανεμήθηκαν 92 πεντόκιλα ελαιόλαδου σε κάθε οικογένεια, με προτεραιότητα στις 15 οικογένειες που είχαν χάσει τα σπίτια τους από τη φωτιά.

Το χωριό είχε ενημερωθεί για την άφιξη του φορτίου αλληλεγγύης και όταν κατέφθασαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας τους περίμενε ήδη κόσμος. Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν θερμά την Πρωτοβουλία No Burn και τον Βόλο για αυτή την κίνηση, δήλωσαν συγκινημένοι για την αλληλεγγύη που έχουν δεχθεί από απλούς ανθρώπους από όλη τη χώρα και μίλησαν για σημαντικά ποσά και προσφορές που γνωρίζουν ότι έχουν δοθεί για την ενίσχυσή τους, αλλά δεν έχουν φτάσει ποτέ σε αυτούς. Έκδηλη ήταν η απόγνωση για την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί οι ζωές τους και ο τόπος, αλλά και ο θυμός από το γεγονός ότι κυριολεκτικά «τους άφησαν να καούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου