ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαιδαγωγικές αναθέσεις της θεατρικής αγωγής σε δασκάλους στη Μαγνησία

αντιπαιδαγωγικές-αναθέσεις-της-θεατ-351382

Καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Απόκρυψη των πραγματικών κενών και παράνομη ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους στον νομό Μαγνησίας καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων.

Όπως αναφέρει, γίνονται «αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές αναθέσεις του βιωματικού μαθήματος της θεατρικής αγωγής και των υπολοίπων μαθημάτων ειδικότητας ειδικά στον νομό Μαγνησίας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, μόνο 6 θεατρολόγοι προσλήφθηκαν στα δημοτικά σχολεία του νομού σας αν και τα κενά είναι 18, στερώντας από την πλειονότητα των παιδιών ισότιμη πρόσβαση σε μια ποιοτική διδασκαλία των μαθημάτων αυτών από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της Αισθητικής Αγωγής».

«Δεν βάζουμε εμείς την περιφέρεια σε δεύτερη μοίρα, άλλοι παίρνουν την απόφαση να μη δώσουν στους μαθητές τους την εκπαίδευση που δικαιούνται. Είναι οι ίδιοι που υποβιβάζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση. Πώς θα σας φαινόταν να αντιμετωπίζατε πρόβλημα με τα δόντια σας και να σας εξέταζε ένας ουρολόγος; Γιατρός ο ένας, γιατρός κι ο άλλος. Αδιανόητα πράγματα για την εποχή μας, την εποχή της εξειδίκευσης, θα σκεφτείτε οι περισσότεροι. Κι όμως αυτά τα αδιανόητα συμβαίνουν στα σχολεία μας το 2019, με το όργιο αναθέσεων μαθημάτων ειδικοτήτων στους συναδέλφους δασκάλους ΠΕ 70. Στον 21ο αιώνα, απαιτούμε το αυτονόητο, ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο το οποίο έχει αγαπήσει και έχει σπουδάσει κι ο κάθε μαθητής να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση», τονίζουν οι θεατρολόγοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου