ΤΟΠΙΚΑ

Εξομοίωση μισθών ζητούν οι γιατροί

εξομοίωση-μισθών-ζητούν-οι-γιατροί-350067

Καθολικό αίτημα να «κλείσει» η ψαλίδα σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου

Η εξομοίωση των μισθών με τους άλλους γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ και η ενίσχυση των ιατρείων του πρώην ΠΕΔΥ του Βόλου με ειδικότητες που δεν είναι ενεργές αποτελούν τα δύο βασικά θέματα που αναμένεται να θέσει στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας η Ομοσπονδία Γιατρών ΠΕΔΥ- ΕΟΠΥΥ, της οποίας γραμματέας είναι ο διευθυντής της νομαρχιακής μονάδας Γιώργος Μπακούλας.

Η «ψαλίδα» στους μισθούς που λαμβάνουν οι γιατροί παρότι όλοι τους απασχολούνται στο Δημόσιο είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα οι αποδοχές των γιατρών που απασχολούνται στο Αχιλλοπούλειο και στα Κέντρα Υγείας να διαφέρουν από τις αποδοχές στις ΤΟΜΥ και το πρώην ΠΕΔΥ.

Αυτό έχει ως απώτερο αποτέλεσμα οι θεσμικοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου να θέτουν κάθε φορά το αίτημα της εξομοίωσης των αποδοχών, ώστε όλοι οι γιατροί να βρίσκονται στην ίδια αφετηρία, ώστε να μη υπάρχουν γιατροί δύο και τριών ταχυτήτων, όπως ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές και υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης. Επίσης ζητούν καταβολή 13 και 14 μισθού, ενώ θέτουν επίσης θέμα για 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργό εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ – ΠΕΔΥ λαμβάνουν αποδοχές μειωμένες κατά 20% από αυτές των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Νοσοκομείο στάθηκαν πιο τυχεροί αφού ο μισθός τους εξομοιώθηκε με των νοσοκομειακών γιατρών.

Τέλος οι γιατροί των ΤΟΜΥ από την άλλη έχουν άλλες αποδοχές και διαφορετικού τύπου ωράριο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους από το ΕΣΥ καθώς οι μικτές αποδοχές ανέρχονται σε 1712,70 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου