ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την κάμπια του πεύκου

ημερίδα-για-την-κάμπια-του-πεύκου-349743

Από το Δήμο Βόλου και το Π.Θ.

Ημερίδα για την κάμπια του πεύκου και άλλους εντομολογικούς εχθρούς στο αστικό πράσινο στο Δημαρχείο του Βόλου, συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Εντομολογίας του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί και θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για την επικίνδυνη για την υγεία μας κάμπια του πεύκου, αλλά και για άλλους σημαντικούς εντομολογικούς εχθρούς του αστικού περιβάλλοντος, με έμφαση στο αστικό και περιαστικό πράσινο. Στόχος της ημερίδας αυτής είναι να ενημερώσει τόσο το ευρύ κοινό, όσο και υπηρεσίες και επαγγελματίες που άπτονται του θέματος.

Η ημερίδα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFEPISA, στο οποίο συμμετέχει και το Εργαστήριο Εντομολογίας από το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και Ιδρύματα από τρεις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις από ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου