ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο, δωρεάν, πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου

δεύτερο-δωρεάν-πάρκινγκ-στο-κέντρο-το-348532

Στην προοπτική δημιουργίας και δεύτερου πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην εκπομπή του Astra “Συμβαίνει Τώρα”. Οπως είπε, ο Δήμος Βόλου είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με το Νοσοκομείο για το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Ιάσονος, προκειμένου να λειτουργήσει ως πάρκινγκ και μάλιστα δωρεάν για τους δημότες.

Ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του πάρκινγκ της Φιλελλήνων έχει φανεί η διαφορά στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα διευκρίνισε ότι το πάρκινγκ της Φιλελλήνων λειτουργεί πλέον με άδεια και άδεια πυρασφάλειας.

Ο δήμαρχος προέτρεψε τους δημότες να μην κατεβαίνουν στο κέντρο με το αυτοκίνητο και δημιουργούν μποτιλιάρισμα και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό πύκνωσης του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Χαρακτήρισε όλη την πόλη εργοτάξιο και αναφέρθηκε τόσο στον νέο κυκλικό κόμβο που θα γίνει στη Ν. Ιωνία αλλά και στο μεγάλο έργο αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα όλων των δρόμων σε Βόλο και Ν. Ιωνία, που αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη άνοιξη.

Για το Δημοτικό Θέατρο σημείωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2023, ενώ έως τέλος Νοεμβρίου, εκτίμησε ότι θα υπάρχει ανακοίνωση χρηματοδότησης για το Μουσείο της Αργούς.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σε 20 ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια του Κλειστού Κολυμβητηρίου που αναβαθμίζεται ενεργειακά και έως τέλος του χρόνου θα παραδοθεί το έργο της Ζάχου- Καραμπατζάκη που θα λειτουργούν ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου