ΤΟΠΙΚΑ

Προσκλητήριο στο όνειρο

προσκλητήριο-στο-όνειρο-346487

Προσκλητήριο στο όνειρο έλαβε ο 22χρονος Βολιώτης Μανώλης Βούλγαρης, ο οποίος αναχωρεί για την Ισπανία, προκειμένου να συμμετάσχει σε επίσημα τεστ της Seat Cupra με στόχο την κατάκτηση μίας θέσης στην επίσημη εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Touring Car, την ερχόμενη σεζόν. Ο Μανώλης Βούλγαρης που έλαβε επίσημη πρόσκληση από την αυτοκινητοβιομηχανία θα αξιολογηθεί ανάμεσα σε έξι οδηγούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το TCR (Τouring Car Championship) είναι το πιο γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο διεξάγεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Γίνονται επτά αγώνες κάθε χρόνο και οι πρώτοι σε βαθμολογία λαμβάνουν μέρος στον τελικό (WTCC).

Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα στα εργοστάσιά τους και τρέχουν με τις δικές τους ομάδες.

Μία από αυτές είναι η Seat Curpa, όπως ονομάζεται ο επίσημος βελτιωτικός οίκος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επίσημη εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα διαθέτει ήδη δύο οδηγούς που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και αναζητεί τον τρίτο που θα συμπληρώσει το team.

Κλήθηκαν έξι οδηγοί σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσά τους, ο Μανώλης Βούλγαρης από τον Βόλο, προκειμένου να περάσει από επίσημα τεστ και να αξιολογηθεί, διεκδικώντας το εισιτήριο στη μεγάλη αγωνιστική ομάδα για την ερχόμενη σεζόν.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν στην πίστα Catalunya (Ισπανία-Barcelona). Πρόκειται για την πίστα στην οποία διεξάγεται ετήσια ο αγώνας της φόρμουλα 1 (grand prix Ισπανίας).

Τα τεστ θα διεξαχθούν το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου. Ο Μανώλης Βούλγαρης θα βρίσκεται στη Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να κάνει αναγνώριση της πίστας μήκους 4.650μ.

Θα περάσει από τεστ και θα αξιολογηθεί για την απόδοσή του. «Ακόμη και η συμμετοχή στο τεστ, αυτή η ευκαιρία είναι για μένα ένα όνειρο. Νιώθω μεγάλη χαρά που μου δόθηκε μία ευκαιρία την οποία περίμενα από πολύ μικρή ηλικία αγωνιζόμενος τότε στα καρτ σε διάφορες ελληνικές διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου σε αυτή την ευκαιρία καθώς και την ομάδα μου, Brainstorm Tuning, για τα τέσσερα χρόνια όμορφης συνεργασίας και δυνατών συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις που μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω αυτές τις δοκιμές που αποτελούν το σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο στην καριέρα μου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά», αναφέρει ο κ. Βούλγαρης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου