ΤΟΠΙΚΑ

Γεύση Μαγνησίας στην Αμερική

γεύση-μαγνησίας-στην-αμερική-345271

ρέσβειρα των τοπικών γεύσεων και των φυσικών καλλονών της Μαγνησίας θα αποτελέσει η μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή που θα προβληθεί από τη δημόσια τηλεόραση της Αμερικής στις αρχές Οκτωβρίου, με οικοδέσποινα τη διάσημη σεφ Νταϊάνα Κόχυλα. Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «My Greek table», που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο περίπου μήνες στην περιοχή μας, αποτέλεσαν το πρωτογενές υλικό για τα δύο ενδιαφέροντα επεισόδια που θα προβληθούν στην Αμερική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την Νταϊάνα Κόχυλα, η οποία ανέφερε ότι το ένα επεισόδιο που θα προβληθεί στην Αμερική έχει ως θέμα το Πήλιο και το δεύτερο τις παραδοσιακές γεύσεις όπως καταγράφηκαν κατά βάση στον Βόλο.

Η γκουρού της ελληνικής κουζίνας επεσήμανε παράλληλα ότι οι τοπικές γεύσεις και οι ομορφιές της Μαγνησίας, αποτελούν προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας και είναι πολύ σημαντικά ατού. Σημαντικό είναι παράλληλα το γεγονός ότι η εκπομπή που θα προβληθεί στην Αμερική, αναμένεται να ανοίξει γέφυρες γνωριμίας με την περιοχή μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών εν δυνάμει επισκεπτών.

Η διάσημη σεφ επισκέφτηκε πρόσφατα τον Βόλο και τη Μαγνησία με δεκαμελές τηλεοπτικό συνεργείο, αποτελούμενο από Έλληνες και Αμερικάνους τεχνικούς που κατέγραψαν την τοπική γαστρονομία και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του Πηλίου, στα οποία περιλαμβάνεται και το τρενάκι.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε η ίδια, οι γεύσεις και η τοπική γαστρονομία είναι το σημείο-κλειδί και ο πιο δυνατός πρεσβευτής μελλοντικής τουριστικής ανάπτυξης. Η βασική ιδέα, άλλωστε, του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι «να αναδείξουμε την Ελλάδα που δεν γνωρίζουν οι ξένοι, ιδίως οι Αμερικανοί. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, από το φιλότιμο μέχρι αυτή την απίστευτη φρεσκάδα της γεύσης», όπως υπογράμμισε.

Η εκπομπή«My Greek Table with Diane Kochilas» που θα προβληθεί στο αμερικανικό κρατικό κανάλι PBS έχει στόχο να αναδείξει την ξεχωριστή γαστρονομία, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Μαγνησίας.

Η διάσημη Ελληνίδα σεφ, η οποία είναι πολύ αγαπητή και στην Αμερική, αφιέρωσε τη ζωή της στην εξερεύνηση και προώθηση των υγιεινών, χαρούμενων και εύγευστων φαγητών της χώρας μας. Συμβουλεύει τα καλύτερα πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Yale για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του φαγητού των φοιτητών τους. Έχει γράψει 17 βιβλία για την ελληνική μαγειρική, αρθρογραφεί στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες, και παρουσιάζει επίσης συνταγές στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αμερικής. Επίσης είναι σύμβουλος στα πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια της Αμερικής, ενώ διαθέτει και το δικό της διαδικτυακό κανάλι «Greek Food Tv», μέσα από το οποίο μοιράζεται βίντεο με τις συνταγές της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου