ΤΟΠΙΚΑ

Μαθηματικούς διαγωνισμούς για μαθητές διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

μαθηματικούς-διαγωνισμούς-για-μαθητ-344122

Τον 82ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για μαθητές της β’ και γ’ γυμνασίου και α’, β’ και γ’ λυκείου και τον 11ο τοπικό διαγωνισμό για την α’ γυμνασίου «Ο Θαλής» στα μαθηματικά, διοργανώνει το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΕ, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι, εντός του σχολικού ωραρίου, σε κάθε σχολική μονάδα, με τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τις ώρες 12:00-14:00, θα έχει διάρκεια δυο ώρες και θα απαρτίζεται από τρία θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν μαθητές.

Για τον «Θαλή», ο διευθυντής του κάθε σχολείου, που θα έχει ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν μαθητές, για να δηλώσει τη συμμετοχή του σχολείου, θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει αναρτημένη στην ιστοσελίδα των κεντρικών της ΕΜΕ www.hms.gr, έτσι ώστε να αποσταλούν τα θέματα στη σχολική του μονάδα. Τα στοιχεία που ζητούνται είναι σημαντικά γιατί θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία και για την αποστολή των θεμάτων στα σχολεία – εξεταστικά κέντρα.

Για τον τοπικό διαγωνισμό, οι διευθυντές σχολείων που θα έχουν ενδιαφερόμενους μαθητές για να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή του σχολείου τους στην ιστοσελίδα του παραρτήματος eme-mag.gr για να τους αποσταλούν τα αντίστοιχα θέματα για την α΄ γυμνασίου.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μαθητών και για τις δυο παραπάνω κατηγορίες μπορεί να γίνει ονομαστικά στον διευθυντή ή στον υπεύθυνο καθηγητή του σχολείου τους. Δεν απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή.

Τα γραπτά θα παραληφθούν από μέλη του παραρτήματος της ΕΜΕ Μαγνησίας σε συνεννόηση με τον διευθυντή ή τον υπεύθυνο μαθηματικό της κάθε σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια αφού διορθωθούν από τους βαθμολογητές του παραρτήματος θα αποσταλούν στα κεντρικά της ΕΜΕ στην Αθήνα, για τη δεύτερη τελική διόρθωση και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος με ανακοίνωσή της «ευχαριστεί εκ των προτέρων τους διευθυντές, υποδιευθυντές και τους συναδέλφους όλων των συμμετεχόντων σχολείων του νομού μας για την πολύτιμη βοήθειά τους

στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, όπως επίσης και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας για την αμέριστη υποστήριξή της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου