ΤΟΠΙΚΑ

Τριχόπτωση; Μεταμόσχευση μαλλιών, η σίγουρη λύση!

τριχόπτωση-μεταμόσχευση-μαλλιών-η-σί-342179

Η τριχόπτωση είναι μια πολύ συχνή πάθηση, που πλήττει σοβαρά τόσο την εμφάνιση, όσο και την ψυχολογία του ασθενή. Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η πλέον δημοφιλής ιατρική λύση για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, που αφορά σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες και στο προσιτό πλέον κόστος της, χιλιάδες παθόντες από όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ξανά πυκνά και υγιή μαλλιά, αλλά και να τονώσουν την πληγωμένη αυτοπεποίθησή τους.

Σήμερα, όσοι αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν τρεις βασικές επιλογές.

Τις τεχνικές:

FUT (Follicular Unit Transplant) FUE (Follicular Unit Extraction) DHI (Direct Hair Implantation)

Ποια είναι, όμως, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής και τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής πριν πάρει την τελική απόφαση;

Τεχνική FUT (Strip)

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT (Strip) εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και για περίπου δέκα χρόνια υπήρξε η πιο διαδεδομένη στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια παλαιάς τεχνολογίας τεχνική γνωστή για την περίφημη ουλή, που αφήνει στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Αυτό συμβαίνει, γιατί στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας (που είναι η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή) πραγματοποιείται αφαίρεση μιας λωρίδας δέρματος, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ράμματα και να δημιουργείται μια μόνιμη και ορατή ουλή στο σημείο. Αμέσως μετά την αφαίρεση της λωρίδας δέρματος, τα τριχοθυλάκια επεξεργάζονται σε μικροσκόπιο, με υψηλό κίνδυνο κάκωσης και μειωμένης επιβίωσής τους.

Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, που είναι η εμφύτευση, δημιουργούνται οπές στην λήπτρια περιοχή (τα σημεία όπου υπάρχει αραίωση) και στη συνέχεια τοποθετούνται τα τριχοθυλάκια με τη βοήθεια ειδικής λαβίδας. Παρά την πολυπλοκότητα της μεθόδου και το γεγονός πως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό, η τεχνική FUTεξακολουθεί να προσφέρεται ακόμη και σήμερα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Τεχνική FUE

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003. Η διαφορά της συγκεκριμένης τεχνικής έναντι της FUT εντοπίζεται στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή στην εξαγωγή των τριχοθυλακίων, που δεν περιλαμβάνει αφαίρεση λωρίδας δέρματος. Αντίθετα, τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα, χωρίς να χρειάζονται ράμματα στο σημείο.

Ωστόσο, στο τελικό στάδιο της μεταμόσχευσης μαλλιών, που είναι η εμφύτευση, οι δυο τεχνικές ακολουθούν ακριβώς την ίδια διαδικασία. Ετσι, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη FUT, πρώτα δημιουργούνται οπές στις περιοχές, που υπάρχει αραίωση και μετά ακολουθεί η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να επιτευχθεί απόλυτος έλεγχος του βάθους, της γωνίας τοποθέτησης και της κατεύθυνσης, που θα έχουν τα μαλλιά, αφού τα μοσχεύματα δεν το- ποθετούνται απευθείας στη λήπτρια περιοχή, αλλά σε δεύτερο χρόνο, μέσα σε υποδοχές. Επιπλέον, η εμφύτευση πραγματοποιείται συνήθως από τεχνικούς-βοηθούς και όχι από γιατρούς. Ετσι, σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν είναι 100% φυσικό, αφού μπορεί να «εντοπιστεί» με την πρώτη ματιά.

Τεχνική Direct Hair Implantation (DHI)

Η τεχνική Direct Hair Implantation(DHI) είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μεταμόσχευση μαλλιών, που υπάρχει σήμερα. Παρουσιάστηκε επίσημα το 2010 ως φυσική εξέλιξη της FUE, θέτοντας ακόμη υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών, καθώς, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές, δεν περιλαμβάνει ουλές, ράμματα, οπές και επεξεργασία των μοσχευμάτων.

Η εμφάνιση της Direct Hair Implantation έφερε την επανάσταση στον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών λόγω του DHI Implanter, ενός ειδικά σχεδιασμένου και πατενταρισμένου εργαλείου, που δίνει στον γιατρό τη δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα το βάθος, την κλίση και την κατεύθυνση, στην οποία τοποθετεί το μόσχευμα.

Η άμεση εμφύτευση των τριχοθυλακίων με το DHI Implanter (απευθείας από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή και χωρίς καμία επεξεργασία) εξασφαλίζει πως οι νέες τρίχες δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, ενώ εγγυάται την απόλυτη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος.

Ποια είναι, όμως, τα στάδια της Direct Hair Implantation;

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή (το πίσω μέρος του κεφαλιού) πραγματοποιείται με τη χρήση εργαλείων punch, με διάμετρο ενός χιλιοστού ή και μικρότερης, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές δεν τραυματίζουν καθόλου τη δότρια περιοχή.

Στη συνέχεια, τα τριχοθυλάκια διατηρούνται χωρίς καμία επεξεργασία σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα, που ενισχύει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Έτσι, εξαλείφεται κάθε πιθανός κίνδυνος τραυματισμού τους.

Στο τρίτο και τελικό στάδιο της Direct Hair Implantation, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα, απευθείας στην περιοχή που υποφέρει από τριχόπτωση χωρίς προ- ηγούμενη δημιουργία οπών ή σχισμών. Η εμφύτευση με το DHI Implanter εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τρίτους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πιο σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών, που μάλιστα δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να μην κουρέψει τα μαλλιά του, αν δεν το επιθυμεί. Επιπλέον, η συνεδρία εκτελείται με χρήση τοπικής αναισθησίας και κατά τη διάρκειά της ο ασθενής μπορεί να ακούει μουσική, να βλέπει την αγαπημένη του ταινία, να απολαμβάνει ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και να κοιμάται.

H διαδικασία, από την αρχή έως το τέλος, εκτελείται μόνο από έμπειρους και πιστοποιημένους γιατρούς, που έχουν εκπαιδευτεί στη London Hair Restoration Academy, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Direct Hair Implantation είναι η μοναδική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο από δημόσια ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τριχόπτωση και τις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, επικοινωνήστε με τους ειδικούς της DHI στο 2109211630 ή στείλτε email: [email protected] για να κλείσετε τη δική σας Online Διάγνωση, εντελώς δωρεάν!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου