ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην προσχολική αγωγή

παμε-μαγνησίας-να-καλυφθούν-όλες-οι-αν-340683

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην προσχολική αγωγή με πρόσληψη μόνιμων νηπιαγωγών, ζητάει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας και αναφέρει σε ανακοίνωση και τα εξής: «Εκατοντάδες είναι τα προνήπια που θα βρεθούν εκτός των δομών προσχολικής αγωγής, αφού το δίκαιο, σύγχρονο και απαραίτητο παιδαγωγικά αίτημα γονιών και εκπαιδευτικών για καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής παραμένει ανικανοποίητο. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αφού στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, γίνεται αναδιανομή των εγγραφέντων νηπίων και μη αποδοχή εγγραφής προνηπίων, παρά την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει, δηλαδή συγχώνευση τμημάτων, ώστε να προκύψουν λειτουργικές υπεραριθμίες νηπιαγωγών σε κάποια νηπιαγωγεία για την κάλυψη κενών σε άλλα.

Οι προφορικές δεσμεύσεις της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για διατήρηση του αριθμού των τμημάτων στα νηπιαγωγεία όπως είχαν για την κάλυψη των αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων προνηπίων αποτελούσαν μάλλον προεκλογικές υποσχέσεις της παραιτηθείσας κυβέρνησης, αφού ο νόμος που ορίζει ένα μόνο χρόνο υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, το σχετικό προεδρικό διάταγμα για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και οι μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – νηπιαγωγών οδηγούν στη συρρίκνωση των δομών προσχολικής αγωγής.

Καλούμε τους γονείς των μικρών μαθητών και τους εκπαιδευτικούς να μην υποχωρήσουν και να διεκδικήσουν δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Να μην επιτρέψουν καμιά συγχώνευση ή κατάργηση νηπιαγωγείου. Να απαιτήσουν την εγγραφή όλων των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, την πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, την κατασκευή και λειτουργία όλων των κατάλληλων κτιρίων και υποδομών για τη φοίτηση των μικρών μαθητών, που ως γνωστό ιδιαίτερα στο κέντρο του Βόλου είναι τραγικά και επικίνδυνα ακατάλληλες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου