ΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη και οι ιδιωτικές δομές

στη-μάχη-και-οι-ιδιωτικές-δομές-339279

Στη μάχη της νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό στον Βόλο μπαίνουν από σήμερα και οι ιδιωτικές δομές, σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαχείρισης του νέου σφοδρού κύματος της πανδημίας, που τις δύο τελευταίες εβδομάδες «σφυροκοπά» για μία ακόμη φορά τη Μαγνησία.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας και μετά από συνεννόηση με την 5η ΥΠΕ, ενεργοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο αύξησης κλινών covid και non covid, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Βόλου, που δέχεται ασφυκτική πίεση.

Ετσι από σήμερα είναι εξασφαλισμένα 20 επιπλέον κρεβάτια για νοσηλεία Covid περιστατικών στο Κέντρο Αποκατάστασης, 10 κλίνες για παθολογικά περιστατικά και 2 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία για τους διασωληνωμένους με κορονοϊό και η μη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ σήμαναν συναγερμό στο Υπουργείο Υγείας, που έκανε άμεση παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Παράλληλα πέραν του τακτικού προϋπολογισμού το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχει ήδη επιχορηγηθεί τις τελευταίες ημέρες με το ποσό των 707.898,38 € για τη αντιμετώπιση δαπανών για covid ασθενείς (φάρμακα, αναλώσιμα υλικά κ.λπ.)».

Την ίδια ώρα στο κόκκινο εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, με τις νοσηλείες, αλλά και τις απώλειες ασθενών να αυξάνονται καθημερινά.

Το τελευταίο 24ωρο έφυγαν από τη ζωή 68χρονος και 87χρονη από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Χθες νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 75 ασθενείς.

Ειδικότερα, πέντε στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, 34 στη Β’ κλινική κορονοϊού, 29 στη Γ’ κλινική κορονοϊού και επτά στη ΜΕΘ Covid σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι.

Η Μαγνησία κατέγραψε χθες 163 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 στις Β. Σποράδες, με τον κορονοϊό να «καλπάζει»

Τα rapid tests στη Μαγνησία έδειξαν 45 νέες μολύνσεις

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και χθες οι αριθμοί των νέων μολύνσεων τη Μαγνησία από τα rapid tests.

Ειδικότερα, στη Σκιάθο σε συνολικό αριθμό 15 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άντρα 46 ετών.

Στη Νέα Αγχίαλο πραγματοποιήθηκαν 33 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου σε συνολικό αριθμό 253 δειγμάτων καταγράφηκαν 13 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε εννιά άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 269 δειγμάτων καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε εννιά άντρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 342 δειγμάτων καταγράφηκαν 15 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε οκτώ άντρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

Πού θα γίνουν σήμερα rapid tests

Σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου και από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου, έναντι του Πανεπιστημίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου