ΤΟΠΙΚΑ

Εξι νεκροί και 1.970 ενεργά κρούσματα

εξι-νεκροί-και-1-970-ενεργά-κρούσματα-336611

Με τους χειρότερους οιωνούς πέφτει η αυλαία του Οκτωβρίου στη Μαγνησία, με τους γιατρούς να βρίσκονται πλέον επί ξυρού ακμής, εξαιτίας του άγριου σφυροκοπήματος της πανδημίας.

Τις τελευταίες μέρες μακραίνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από κορονοϊό, ενώ επίσης οι νέες μολύνσεις που ανακοινώνονται καθημερινά ανέρχονται σε τριψήφιο αριθμό.

Το τελευταίο 48ωρο πέθαναν έξι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο. Πρόκειται για δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 60 έως 95 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την 95χρονη που ήταν εμβολιασμένη, οι υπόλοιποι δεν είχαν κάνει εμβόλιο. Από την έναρξη της πανδημίας πέθαναν στο νοσοκομείο 343 ασθενείς, ενώ επιπλέον 11 ασθενείς πέθαναν κατ’ οίκον ή σε άλλα νοσοκομεία.

Τα ενεργά κρούσματα σε επίπεδο 14ημέρου στη Μαγνησία ανέρχονται σε 1.970, αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με την περυσινή περίοδο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 150 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία, ενώ επιπλέον 55 μολύνσεις καταγράφηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε διάφορα σημεία του νομού.

Προχθές, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, επίσης καταγράφηκαν 31 θετικά στα δωρεάν rapid test, ενώ 138 κρούσματα δηλώθηκαν από τα ιδιωτικά εργαστήρια, το νοσοκομείο Βόλου και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι χειρότεροι φόβοι των γιατρών, ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό του περυσινού μαύρου Νοέμβρη, επιβεβαιώνονται. Η έξαρση της θετικότητας και το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο προκαλούν πλέον ασφυκτική πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είναι θέμα χρόνου το άνοιγμα και τέταρτης κλινικής για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι πλέον οι νέες εισαγωγές ασθενών αφορούν σε άτομα ηλικίας από 18 έως 45 χρόνων, που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Αχιλλοπούλειο, με βαριά συμπτώματα της νόσου και στην πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι.

Δέκα εισαγωγές σε καθημερινή βάση

Το ισοζύγιο εισαγωγών – εξιτηρίων είναι πλέον αρνητικό. Καθημερινά στο Νοσοκομείο Βόλου γίνονται κατά μέσο όρο περίπου δέκα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Επισημαίνεται, ότι στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου όλες οι κλίνες είναι γεμάτες. Αν καταστεί ανάγκη περιστατικά θα διακομιστούν σε Λαμία, Χαλκίδα και άλλες πόλεις, όπου υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια.

Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλευόταν 74 ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ στην ΜΕΘ κορονοϊού.

Επιπλέον 55 θετικά στα rapid tests

Συνολικά 55 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στα rapid test που έγιναν χθες στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων εντοπίστηκαν νέες μολύνσεις στους εξής ελέγχους:

Στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 19 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου σε συνολικό αριθμό 330 δειγμάτων καταγράφηκαν 27 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 13 γυναίκες και 14 άντρες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε σύνολο 468 δειγμάτων καταγράφηκαν 20 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 12 γυναίκες και οκτώ άντρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Στο Βελεστίνο σε συνολικό αριθμό 92 δειγμάτων καταγράφηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε μία γυναίκα, δύο έφηβους και ένα παιδί με διάμεση ηλικία τα 15 έτη.

Στον Αλμυρό σε συνολικό αριθμό 106 δειγμάτων καταγράφηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε μία γυναίκα και τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος στον γενικό πληθυσμό της Μαγνησίας, για σήμερα Σάββατο 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται 08:00-16:00 στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου