ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Καντερές: «Δεν επηρεάζει την Ελλάδα ο «Νέαρχος»»

νίκος-καντερές-δεν-επηρεάζει-την-ελλ-336388

Νότια από την Ελλάδα αναμένεται να περάσει ο μεσογειακός κυκλώνας με την κωδική ονομασία «Νέαρχος», για τον οποίο γίνεται τόσος λόγος, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στη χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός της πορείας που ακολουθεί.

«Δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας. Το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό στροβιλίζεται από τις 24 Νοεμβρίου στην κεντρική Μεσόγειο, νότια της Ιταλίας και επηρεάζει, βασικά, τη νότια Σικελία και τη Μάλτα» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός μετεωρολόγος, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ Νίκος Καντερές.

Δίνοντας σαφή απάντηση στο ερώτημα που πλανάται σχετικά με την πιθανή έλευση του «Νέαρχου» στη Μαγνησία, ο κ. Καντερές επισημαίνει ότι «το σύστημα έχει μια κίνηση αργά ανατολική – νοτιοανατολική, θα περάσει νότια της Κρήτης, κοντά στις ακτές της βόρειας Αφρικής, Λιβύης και Αιγύπτου και εκεί θα καταλήξει, έτσι ώστε από αύριο, Κυριακή το βράδυ, να αποτελέσει παρελθόν».

Καθιστώντας σαφές ότι ο μεσογειακός τυφώνας δεν πρόκειται να περάσει από την Ελλάδα, επισημαίνει ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, και αναμένεται, παράλληλα, ηλιοφάνεια στη Μαγνησία.

Στις αρχές της νέας εβδομάδας, εξάλλου, και ειδικότερα την Τρίτη, αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη Μαγνησία, πραγματοποιώντας σύντομο πέρασμα, χωρίς ανησυχητικά φαινόμενα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου