ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» πλήρης ημερών ο Ευθύμιος Μπαρλάς

εφυγε-πλήρης-ημερών-ο-ευθύμιος-μπαρ-334814

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ένας από τους παλιούς λειτουργούς γραφείων τελετών στον Βόλο. Πρόκειται για τον Ευθύμιο (Μάκη) Μπαρλά, ο οποίος απεβίωσε προχθές Παρασκευή στο σπίτι του δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ο άτυχος άνδρας παρουσίασε παθολογικά προβλήματα πριν τρεις εβδομάδες. Νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και πήρε εξιτήριο πριν από περίπου δέκα μέρες.

Η υγεία του ωστόσο, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, αντίθετα επιδεινώθηκε ραγδαία. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στον κλάδο των λειτουργών γραφείων τελετών. Ο Βολιώτης πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, είπε ότι «ήταν ένας από τους πιο παλιούς συναδέλφους στον χώρο του με σημαντική προσφορά και σεβασμό στο λειτούργημα».

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδος εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Ευθύμιος Μπαρλάς καταγόταν από τον Βόλο. Ανέλαβε τη λειτουργία γραφείου τελετών από νεαρή ηλικία όταν ήταν ακόμη 20 ετών. Το γραφείο τελετών με την επωνυμία «Βατσαρέας», στην οδό Κ. Καρτάλη με Αλεξάνδρας, ήταν ένα από τα λιγοστά που υπήρχαν στον Βόλο τη δεκαετία του ‘50.

Συνέχισε την επαγγελματική δραστηριοποίηση στον κλάδο μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ηταν ένας άνθρωπος με ευγενική ψυχή. Πολύ φιλικός και απλός στην καθημερινότητά του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του.

Σήμερα η επιχείρησή του λειτουργεί στην οδό Αλεξάνδρας με Ροζού και τα ηνία της έχει αναλάβει ο γιος του Ιωάννης Μπαρλάς, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με επαγγελματισμό, συνέπεια και σεβασμό στο καθήκον.

Ο 90χρονος κατέλιπε τη σύζυγό του Ελένη και τον γιο του Ιωάννη. Δυστυχώς, πέρυσι βίωσε τον πόνο της απώλειας, όταν έχασε τον άλλο γιο του Βασίλη σε τροχαίο στη Γερμανία, κάτι που του στοίχισε πάρα πολύ.

Είχε όμως και πολλές χαρές στη ζωή. Ευτύχησε να γνωρίσει πολλά εγγόνια, τα οποία λάτρευε.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα στις 10:00 από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αλυκών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου