ΤΟΠΙΚΑ

Πλιάτσικο από οπαδούς του Παναθηναϊκού στον ΣΕΑ Αλμυρού

πλιάτσικο-από-οπαδούς-του-παναθηναϊκ-334134

Πλιάτσικο χθες, μέρα- μεσημέρι, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Αλμυρού, στο ύψος της Σούρπης. Περίπου 90 άτομα, οπαδοί του Παναθηναϊκού, άδειασαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ψυγεία και ράφια, γέμισαν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και έφυγαν ανενόχλητοι. Ζημία άνω των 600 ευρώ κατέγραψαν επιχειρήσεις στον ΣΕΑ Αλμυρού, χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:30 περίπου χθες το μεσημέρι. Κομβόι από έξι μικρά βαν των 15 ατόμων και ΙΧ, όλοι τους οπαδοί του Παναθηναϊκού που μετακινούνταν προς Βέροια προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα Volley League της ομάδας τους κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, σταμάτησαν στον σταθμό, στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Σούρπης για… ανεφοδιασμό.

Χωρισμένοι σε ομάδες, άλλοι κατευθύνθηκαν στο τμήμα της εστίασης, άλλοι στο μάρκετ και άλλοι στο βενζινάδικο. Αδειασαν ψυγεία με μπύρες, ρήμαξαν τα ράφια παίρνοντας μπισκότα, πατατάκια, σοκολάτες και φούλαραν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους. Χωρίς να πληρώσουν, έφυγαν, συνεχίζοντας την πορεία τους. Ορισμένοι μάλιστα φέρονται να εκτόξευσαν και απειλές, ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε χειρότερα».

Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι περίπου 90 οπαδοί, έδρασαν αστραπιαία, ενώ κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα στοιχεία τους, καθώς είχαν καλύψει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους με διακριτικά της ομάδας τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κομβόι κατάφερε να διέλθει και από τους σταθμούς των διοδίων χωρίς οι οδηγοί να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Το πλιάτσικο επέστρεψε με το άνοιγμα των γηπέδων

Το πλιάτσικο στους ΣΕΑ αποτελεί συχνό φαινόμενο. Κάθε φορά που γίνεται μετακίνηση οπαδών για αγώνες, στους ΣΕΑ σημαίνει… συναγερμός. Επαγγελματίες αναφέρουν ότι εν μέσω κορονοϊού, οπότε και τα γήπεδα ήταν κλειστά, η κατάσταση είχε ηρεμήσει, ωστόσο με το άνοιγμα των γηπέδων, τα περιστατικά επανεμφανίστηκαν.

Τους κλέβουν μπροστά στα μάτια τους

Οταν γίνεται το «ντου» στις επιχειρήσεις, κανείς δεν αντιδρά, καθώς φοβούνται για τα χειρότερα. «Βλέπουμε να μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας και δεν αντιδρούμε. Τι να κάνουμε;», υποστηρίζουν.

Επαγγελματίες στους ΣΕΑ βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για παρόμοια περιστατικά. Οπως λένε προκειμένου να προστατευτούν, όταν έχουν ενημέρωση ότι περνά κομβόι οπαδών, προτιμούν να κλείνουν τα μαγαζιά τους για μισή ώρα, προκειμένου να αποφύγουν να γίνουν στόχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου