ΤΟΠΙΚΑ

Χειροτονήθηκε νέος πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

χειροτονήθηκε-νέος-πρεσβύτερος-στην-333788

Ενα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τον π. Απόστολο Μόναχο, 51 ετών, έγγαμο, θεολόγο – εκπαιδευτικό.

Τον νέο κληρικό χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε την ευσέβεια και την ευλάβεια του νέου κληρικού και την προσήλωσή του στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος της ζωής του, που είναι η Ιεροσύνη, από τον οποίο ουδέποτε ξεστράτισε. Παρατήρησε, επίσης, την αγάπη του για την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, την οποία παιδιόθεν διακονεί ως αναγνώστης και ιεροψάλτης.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στον τομέα της ποιμαντικής των αναγνωστών και ιεροπαίδων της τοπικής Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις τρεις τελευταίες χειροτονίες, που τελέστηκαν στη Μητρόπολη, δύο εγγάμων κληρικών, εν ενεργεία εκπαιδευτικών και ενός νέου πολυτάλαντου αρχιμανδρίτη, ο οποίος από πολλών ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία. Μιλώντας για τον νέο πρεσβύτερο παρατήρησε ότι «η περίπτωσή του διδάσκει δύο πολλά σημαντικά πράγματα: πώς ένα παιδί μόλις έξι ετών, ορφανό από πατέρα, μπορεί να μεγαλώσει και να ανδρωθεί μέσα στην Εκκλησία, η οποία λειτουργεί ως αληθινή μάνα. Το δεύτερο είναι η ευγνωμοσύνη του στα πρόσωπα που λειτούργησαν ευεργετικά στην ζωή του», ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η μορφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος, ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος, είχε παρά τους πόδας του τον μικρό Απόστολο, εμπνέοντας την ύπαρξή του και φυτεύοντας μέσα του τον πόθο της Ιεροσύνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου