ΤΟΠΙΚΑ

«Οσμή σκανδάλου» στη δημοπρασία ακινήτων από το Αχιλλοπούλειο

οσμή-σκανδάλου-στη-δημοπρασία-ακιν-33220

«Υπάρχει οσμή σκανδάλου» στη δημοπρασία ακινήτων από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τη δημοπρασία ακινήτου στη συμβολή των οδών Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Αργοναυτών, το οποίο ο Δήμος διεκδικεί επί έξι χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει δωρεάν χώρο στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες, στο κέντρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βγήκε σε δημοπρασία μαζί με 15 ακόμη ακίνητα του Αχιλλοπουλείου, μολονότι εκκρεμεί απόφαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων για το αν θα κηρυχθεί διατηρητέο ή όχι. Σημειώνεται ότι όρος της δημοπρασίας είναι να κατεδαφιστούν τα ακίνητα που υπάρχουν στο οικόπεδο.

Αν αποφασιστεί ότι το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Γαλλίας» δεν είναι διατηρητέο και μπορεί να κατεδαφιστεί, ο Δήμος Βόλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να το μισθώσει για να δημιουργήσει δωρεάν για τους δημότες χώρο στάθμευσης. Ο δήμαρχος εισέβαλε στη δημοπρασία, καλώντας να σταματήσει και υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη, ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε και το ακίνητο κατακυρώθηκε σε ιδιώτη.

Χθες από το βήμα συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μπέος έστρεψε τα βέλη του εναντίον του νυν και του τέως διοικητή του Αχιλλοπουλείου, αλλά και της νομικής συμβούλου του νοσοκομείου και μίλησε για υπόθεση με οσμή σκανδάλου την οποία θα πρέπει να διερευνήσουν ο υπουργός και ο εισαγγελέας. Σημειώνεται ότι ήδη ο δήμαρχος έχει δώσει εντολή για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Βόλου.

«Κάποιοι τύποι, μια νομική σύμβουλος που της έφεραν το δίπλωμα από τη Ρουμανία, γιατί ανήκει σε συγκεκριμένη οικογένεια και τη διόρισαν στο Νοσοκομείο, αντί να προστατέψει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που τρέχουν και παρακαλούν να αποσύρουμε τη μήνυση, τους έμπλεξε σε περιπέτειες. Και βγαίνουν και λένε ότι μπούκαρα στη διαδικασία. Εκπροσωπώ κάποια δικά μου συμφέροντα; Πάω για υποθέσεις του Αχιλλέα Μπέου και της οικογένειάς μου είτε στο νοσοκομείο, είτε στα υπουργεία; Για την πόλη μου τρέχω, αγωνίζομαι και το κάνω με τρόπο τελείως ξεχωριστό. Γι’ αυτό δεν είμαι πολιτικό λαμόγιο. Είμαι ένας από εσάς και σας κοιτάω στα μάτια», είπε ο κ. Μπέος.

«Επί έξι χρόνια ζητάμε το ακίνητο, υπάρχουν αριθμοί πρωτοκόλλου. Πριν τον τύπο που έφεραν από τη Λάρισα. Πού τους βρίσκει η κυβέρνηση και τους διορίζει; Να έχουν τουλάχιστον κάποια στοιχεία να διοικήσουν. Πριν, μας είχαν φέρει έναν μεθύστακα, που πήγαινε στο νοσοκομείο με ένα μπουκάλι ουίσκι και τον είχαν βαπτίσει διοικητή. Είχαμε ζητήσει τότε τον κινηματογράφο Τιτάνια, στην παραλία, για να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών και το έδωσε σε επιχειρηματία να βάλει μέσα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σήμερα, ο Δήμος ζήτησε το ακίνητο να το αξιοποιήσει. Γιατί τέτοια πρεμούρα, όταν υπάρχει αίτημα του Δήμου και απόφαση σε εκκρεμότητα;», διερωτήθηκε ο κ. Μπέος.

«Η απλή λογική λέει ότι το θέμα θα έπρεπε να αποσυρθεί μέχρι να εκδοθεί απόφαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Αυτή είναι η απλή λογική, των φυσιολογικών, νόμιμων ανθρώπων. Η λογική του απατεώνα, του λαμόγιου, που θέλει να τα πάρει είναι να το βγάλουν στον αέρα γιατί βιάζονται. Εδώ υπάρχει οσμή σκανδάλου. Κάτι συμβαίνει. Ας ψάχνουν ο αρμόδιος υπουργός και οι εισαγγελείς», υπογράμμισε.

Ο ίδιος απάντησε και στην προοπτική να ανακατασκευαστεί το ακίνητο και να λειτουργεί ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα. «Συμφωνώ, θα είναι ωραίο. Αξιοποιήστε το. Άλλο αυτό όμως κι άλλο τόσα χρόνια να αποτελεί εστία μόλυνσης. Ο Δήμος δεν θα γίνει επιχειρηματίας. Δεν μπορεί να κάνει ξενοδοχεία. Από τη στιγμή όμως που δεν το αξιοποιείτε γιατί δεν το δίνετε στον Δήμο για να το αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών;», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα κινηθεί με όλα τα νόμιμα μέσα. «Θα σας ταράξω στη νομιμότητα. Δεν θα σας αφήσω σε ησυχία», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου