ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη από αυτοκίνητα στο κέντρο

κατάληψη-από-αυτοκίνητα-στο-κέντρο-331972

Αυτοκίνητα και μηχανάκια παρκαρισμένα παράνομα σε οδούς που δεν επιτρέπεται, σε πεζοδρόμους, σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διπλές, αλλά και… τριπλές σειρές, ακινητοποιημένα ακόμη και κάθετα προς το οδόστρωμα, ράμπες αποκλεισμένες, συνθέτουν την εικόνα στο κέντρο του Βόλου. «Τους τελευταίους δύο μήνες το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει οξυνθεί», παρατηρεί η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Μολονότι τον Σεπτέμβριο δόθηκε σε χρήση το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης, με τους δημότες να διαμαρτύρονται και να προχωρούν σε καταγγελίες και τη Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώνει εκατοντάδες κλήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, καθημερινά βεβαιώνονται κατά μέσο όρο από 150 έως 200 κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία για παράνομη στάθμευση είτε σε αυτοκίνητα είτε σε δίκυκλα. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα σε οδούς που δεν επιτρέπεται όπως είναι η Ιάσονος και η Δημητριάδος.

«Οδηγοί παρκάρουν σε διπλές σειρές και πλέον έχουν αρχίσει να δημιουργούν και τριπλές σειρές σε ορισμένα τμήματα της Δημητριάδος που είναι πιο φαρδιά. Καταγράψαμε ακόμη και περιστατικό οδηγού που δεν χωρούσε να παρκάρει παράνομα και έβαλε το αυτοκίνητό του κάθετα στο οδόστρωμα παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία ακόμη και στη μοναδική λωρίδα που είχε απομείνει ελεύθερη», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, η Δημοτική Αστυνομία Βόλου δέχθηκε 500 τηλεφωνικές καταγγελίες για σταθμευμένα οχήματα που εμπόδιζαν και που ήταν παρκαρισμένα ακόμη και μπροστά από χώρους πάρκινγκ. Επιπλέον 210 κλήσεις βεβαιώθηκαν και για περιπτώσεις οδηγών, τα αυτοκίνητα των οποίων καταλάμβαναν θέσεις πάγκων στους δρόμους που λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα επαγγελματίες να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν. Τον Οκτώβριο οι καταγγελίες ήταν 93, οι κλήσεις όμως για οχήματα που εμποδίζουν ήταν 280!

«Καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία παίζει κυνηγητό με οδηγούς, ενώ με νύχια και με δόντια κρατάμε ανοιχτές τις λεωφορειολωρίδες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης», περιγράφει η αντιδήμαρχος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τον Σεπτέμβριο ο αριθμό των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν έφθασαν στις 2.592. Τον Οκτώβριο βεβαιώθηκαν 1.927 παραβάσεις, η πλειοψηφία των οποίων αφορά σε παράβαση του ΚΟΚ και συγκεκριμένα, 1.214 για παράβαση του ΚΟΚ και 713 για παράβαση του ΣΕΣ (Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης). «Θα ήθελα να απευθύνω θερμή παράκληση στους οδηγούς να μην παρκάρουν παράνομα. Είναι θέμα πολιτισμού και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε για την καλή λειτουργία της πόλης. Είναι προτιμότερο να πληρώσει κάποιος δύο ευρώ για να σταθμεύσει για τρεις ώρες, αντί να κινδυνεύει να πληρώσει πολλαπλάσιο πρόστιμο. Είμαστε σε δύσκολη θέση όταν βεβαιώνουμε κλήσεις», υπογράμμισε η κ. Μορφογιάννη.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Βόλου αναμένεται να προχωρήσουν σε διαρκείς ελέγχους με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου