ΤΟΠΙΚΑ

233 παραβάσεις των μέτρων κατά κορονοϊού στη Θεσσαλία

233-παραβάσεις-των-μέτρων-κατά-κορονοϊο-331696

Εντατικοί συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου βεβαιώθηκαν 233 παραβάσεις, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και ανεστάλη η λειτουργία εννέα καταστημάτων.

Πιο αναλυτικά, από 16 έως 31 Οκτωβρίου, στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας πραγματοποιήθηκαν 28.361 έλεγχοι, εκ των οποίων 9.045 σε καταστήματα.

Από τις 233 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν οι 204 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας (ιδιοκτήτες, εργαζόμενοι, πελάτες καταστημάτων κ.λπ.), οι πέντε σε περιορισμό μετακίνησης, οι δύο σε μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, οι οκτώ σ εξυπηρέτηση πελατών εντός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και αντίστοιχα, οι 13 σε πελάτες που στερούνταν των απαιτούμενων πιστοποιητικών και μία σε εξυπηρέτηση τουλάχιστον 50 όρθιων ατόμων, χωρίς λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρηση αποστάσεων.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι παρόμοιοι έλεγχοι, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου