ΤΟΠΙΚΑ

Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης ο Βολιώτης Βασίλης Λυκομήτρος

πρόεδρος-στην-ελληνική-εταιρεία-σπον-331601

Ο Βασίλης Λυκομήτρος, διακεκριμένος Βολιώτης γιατρός, ειδικός χειρουργός ορθοπεδικός και χειρουργός σπονδυλικής στήλης, με ομόφωνη γνώμη χειρουργών ορθοπεδικών και νευροχειρουργών αναλαμβάνει την προεδρία στην Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης.

Η απόφαση ελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σπονδυλικής Στήλης.

Η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης ιδρύθηκε το 2006 και από τότε παρουσιάζει συνεχή άνοδο του αριθμού των ενεργών μελών της με επιτυχημένα ετήσια πανελλήνια συνέδρια, που έχουν συμμετάσχει διεθνώς γνωστές προσωπικότητες της χειρουργικής από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και πολλές άλλες χώρες.

Μέλη της Εταιρείας είναι γιατροί από όλες της ειδικότητες, οι οποίες εμπλέκονται στο αντικείμενο της θεραπείας των παθήσεων σπονδυλικής στήλης (ορθοπεδικοί, Ν/Χ, νευρολόγοι, φυσίατροι, ακτινολόγοι κ.ά.).

Στους στόχους της Εταιρείας είναι να διευρύνει το επιστημονικό και εκπαιδευτικό της έργο, μεταξύ άλλων η επέκταση της συνεργασίας με επιστήμονες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και επικοινωνία για θέματα που αφορούν στις παθήσεις στη σπονδυλική στήλη.

O Βολιώτης γιατρός Βασίλης Λυκομήτρος είναι ειδικός χειρουργός ορθοπεδικός και χειρουργός σπονδυλικής στήλης. Εχει εξειδικευθεί επί σειρά ετών στην εφαρμογή πρωτοποριακών χειρουργικών τεχνικών σπονδυλικής στήλης σε Ελλάδα και Ευρώπη (κυφοπλαστική έγχυση τσιμέντου, ολική αντικατάσταση μεσοσπονδυλίου δίσκου, λαπαροσκοπική πρόσθια σπονδυλοδεσία).

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ορθοπεδική στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και ακολούθως συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην Παιδορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. και στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. Αθηνών.

Το 1998 έλαβε ευρωπαϊκή υποτροφία στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης. Διατέλεσε γιατρός στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, καθώς ασχολήθηκε με την κωπηλασία και ήταν μάλιστα πρωταθλητής.

Συνέχισε την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη, ως επιμελητής Β΄ στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και στην Ορθοπεδική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από το 2013 ώς σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης ορθοπεδικός χειρουργός και συνεργάζεται μόνιμα με τη γενική κλινική Euromedica Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου